Piershil moet nog aan de bak

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PIERSHIL – Piershil verloor de thuiswedstrijd tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel met 1-3, na een 1-2 achterstand halverwege. Voor de zesde keer op rij wisten de mannen van trainer Richard Verhoeven niet te winnen, de fraaie positie op de ranglijst is niets anders meer dan een herinnering. De thuisploeg kwam fanatiek aan de start, aanvaller Geert Bakker werd een opvallende positie in de verdediging toebedeeld. De geboden inzet wekte de indruk dat er weer een team stond, na de eerste tegenslag verwaterde die illusie. Met doelpunten na 26 en 40 minuten leek DCV het duel te beslissen, op slag van rust bracht de uitstekend leidende arbiter Broeckaert weer spanning in de strijd. Bij een poging de bal uit zijn doel te halen werd Guido van Oijen een handsbal aangerekend. De rode kaart voelde als een zware straf, Geert Bakker poeierde het buitenkansje via de paal naar binnen: 1-2.

In de tweede helft maakte het thuispubliek zich op voor de wederopstanding. Grote kansen kwamen er zeker, Bestebreur kopte op de binnenkant paal, overtuiging ontbrak op alle fronten. De meest gehoorde opmerking langs de kant was ‘dat het leek alsof DCV met een man meer speelde’. De ploeg van trainer Klinkenberg groef zich niet in, sterker nog, het bleef combineren en deelde brutaal de lakens uit. Met nog een half uur te spelen werd die opvatting beloond, de 1-3 voelde voor Piershil als mokerslag. In het restant rende de geslagen thuisploeg stuurloos over het veld, DCV raakte nog een keer de lat. Met nog maar 5 duels te gaan hoeft Piershil voor rechtstreekse degradatie niet meer te vrezen. Het gat naar de degradatienacompetitie is echter nog maar 4 punten. Tegen twee van die achtervolgers, NSVV en Binnenmaas, moeten de Piershillenaars in de slotfase van deze dwaze competitie nog aan de bak.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren