Soroptimisten International Hoekse Waard/IJsselmonde overhandigen cheque aan stichting UWWF.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HOEKSCHE WAARD / BARENDRECHT – Maandag 20 maart 2017 heeft de stichting UWWF een cheque van € 1500,00 ontvangen voor haar  werk in Kenia van serviceclub Soroptimist International afd.Hoekse Waard/IJsselmonde.

UWWF staat voor Uhusiano Wa Watoto Foundation en betekent” verbonden met kinderen”.  Het is een stichting die zich inzet om de leefomstandigheden van kansarme gezinnen in Kisumu Kenia te verbeteren.De stichting werkt vanuit Barendrecht, wordt geleidt door enthousiaste vrijwilligers en zij werken in Kisumu Kenia samen met diverse vrijwilligers daar.Praktische hulp wordt geboden zoals onderwijs,gezondheid,matrassen,schoon water,voedsel en dekens.

Sinds enige tijd is er ook een naaiatelier gerealiseerd in Kisumu.Meisjes van de huishoudschool kunnen hier een stage plek krijgen en aan jonge moeders uit de sloppenwijken wordt naailes gegeven.Het gaat om jonge moeders die geen ‘skills’hebben en worden zo bekend gemaakt met het vak van kleding maken/repareren. Zo krijgen ze een kans om via deze kennis in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.De Soroptimiste International is een organisatie die vrouwen en kinderen wereldwijd ondersteunt.

Door middel van fundraising, zoals het organiseren van een 2e hands dames kledingbeurs in Oud-Beijerland, worden hiervoor de financiele middelen verzameld.Het project van UWWF om een naaiatelier te realiseren met teachers ten behoeve van kansarme moeders en meisjes past in die ondersteuning.

Vandaar deze gift van € 1500,00 dit jaar aan de stichting UWWF. Info: www.UWWF.nl  en www.soroptimist.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren