Passen en meten bij vervanging afmeersteiger in Strijensas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

STRIJENSAS – Deze week wordt de lange afmeersteiger aan de buitenkant van de sluis van Strijensas vervangen voor alleen een remming.

Het hout van de afmeersteiger was op vele plaatsen verrot, vooral op de water en wind lijn. Dit steiger werd vroeger gebuikt voor grote schepen die door de sluis wilde met bestemming Strijen. Dat is verledentijd en een remming (wachtsteiger voor de sluis) volstaat voor de pleziervaart bootjes. 

Aan de binnenzijde van de sluis van Strijensas staat ook een remming, deze palen moesten ook vervangen worden. Daarvoor moest het werkschip van Kraaijeveld door de sluis en dat was wel een dingetje.

Het ging net niet, maar door de samenwerking van de mannen Kraaijeveld met de mannen van het Waterschap Hollandse Delta uiteindelijk net wel.

De sluis heeft een grootste breedte van 6.10 meter. Het werkschip is 6 meter breed. Maar omdat de binnenste eb-deur niet goed tegen de sluismuur was gedraaid werd de sluis breedte 5.90 meter, zie foto’s. De eb-deur moest terug tegen de sluismuur, en dat wilde de eb-deur niet zo maar! Kraaijeveld en het Waterschap kregen met veel kunst en vliegwerk de eb-deur op haar juist plaats waardoor de sluisdoorgang voor het werkschip vrij was voor de doorvaart.  De brug van Strijensas bleef hierdoor iets langer gestremd voor het verkeer, een niet voorziene hinder! Door voorbijgangers werden vele foto’s gemaakt want het is best bijzonder om zo’n groot werkschip door de sluis van de sluis van Strijensas zien varen. Komende vrijdag 21 april zijn de werkzaamheden weer voltooid.

Foto’s Koos Remmel


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren