Wethouder van der Werf in gesprek met jongeren in Oud-Beijerland

0
275

OUD-BEIJERLAND – ’t Kwam niet eerder voor dat de gemiddelde leeftijd van de aanwezigen in de B&W kamer in het gemeentehuis zó laag was als tijdens de bijeenkomst op woensdag 19 april 2017! Daar ‘vergaderde’ wethouder Ina van der Werf-Weeda namelijk met zeven leerlingen van het Actief College.

Jongerenraad

“Wie wil er gevraagd en ongevraagd meedenken met de gemeente en het gemeentebestuur?” Met deze vraag ging de wethouder in de achterliggende tijd ‘de boer op’ (lees: de scholen langs). Het is namelijk de bedoeling om een jongerenraad op te richten, waarvan jongeren tussen 12 en 18 jaar deel kunnen uit maken.

Gesprek

Woensdag 19 april was het de beurt aan het Actief College. Enigszins gespannen meldden de zeven leerlingen zich om 13.30 uur aan de info- en ontvangstbalie. Doel: samen met de wethouder van gedachten wisselen over actuele onderwerpen die jongeren van nu aangaan. Eenmaal in gesprek in de B&W kamer was het ijs snel gebroken. En eensgezind kwamen de jongeren na afloop tot de conclusie: het was een leuk gesprek!

Onderwerpen

Tal van onderwerpen passeerden de revue tijdens het gesprek… zo wordt bijvoorbeeld een plek gemist waar jongeren kunnen ‘chillen’ zonder omwonenden overlast te bezorgen. Ook het organiseren van meer activiteiten, zoals sport of-evenementen voor de jeugd blijkt een wens. Natuurlijk kopte wethouder Ina van der Werf de bal terug. “Het is uiteraard ook aan de jongeren, jullie dus, om er wat van te maken”.

“Maar”, zo beloofde de wethouder, “als jullie met leuke ideeën, dan gaan we samen kijken wat de mogelijkheden zijn”. 

Praktijk

Overigens komt een al eerder geopperd idee door jongeren binnenkort tot leven: het 100% frisfeest op woensdagavond 3 mei. Dan opent café Het Hart (Peperstraat) haar deuren voor jongeren vanaf 15 jaar.

Kandidaten

Naast hele leuke en waardevolle gesprekken leverde de bijeenkomst nog meer op: twee kandidaten, leerlingen van het Actief College, voor de jongerenraad.

Niet alleen de jongeren waren enthousiast. Ook wethouder Van der Werf kijkt met plezier terug. “Een goede en fijne bijeenkomst. Het is goed om als gemeente samen met onze jongeren te bouwen aan de toekomst. Het spreekwoord zegt ten slotte niet voor niets: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En zo is het maar net”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.