Gelijkspel voor Strijen tegen Alexandria 66

STRIJEN – Het door schorsingen en blessures gekortwiekte Strijen kreeg binnen enkele minuten een extra tegenvaller toen Dennis de Man geblesseerd het veld moest verlaten; Nils Fortuin werd zijn bekwame vervanger, maar hierdoor moest trainer Geert Meijer wel enkele omzettingen in zijn elftal doen.

Maar aanvallend grepen de Strijense kanaries gelijk de koe bij de horens. Colin van den Berg en Aaron Peres Maria stelden keeper Yves Basfielt op proef en al in de 6e minuut kon hij de bal uit het net halen toen Kevin Theuns na voorbereidend werk van Aaron Peres Maria zijn tegenstander knap uitspeelde en keeper Basfielt kansloos liet. Strijen wilde gelijk doordukken maar Gregory Brader was ongelukkig in de afwerking. Verdedigend had Strijen de zaken onder controle: Justin de Man legde Chris Lever aan banden en Niels Konijnenburg schakelde ex-prof Shayron Curiel uit. Maar de levensgevaarlijke Lever was toch enkele malen dichtbij de gelijkmaker. In de 35e minuut werd zijn treffer wegens buitenspel afgekeurd en vlak hierna stapte hij op de bal toen hij vrij op Strijen-keeper Natoe dos Santos afstormde.

Na de rust moest Natoe dos Santos alles uit de kast halen om de voorsprong vast te houden; een vrije trap van Shayron Curiel tikte hij bekwaam uit de kruising. Zijn collega voorkwam dat Gregory Brader de 2-0 aantekende na een afgemeten voorzet van de ingevallen Dion van Kralingen. Maar de gelijkmaker kwam er toch toen Angelos Keraspovopoulos vanaf de rand van het strafschopgebied met een afgemeten boogbal de bal binnen krulde.
Chris Lever had vlak hierna de pech dat zijn kopbal op de doellat eindigde en wist Dion van Kralingen keeper Basfielt niet te verschalken na vrij voor hem opgedoken te zijn.

A.s. zaterdag speelt Strijen uit in Krimpen aan de IJssel tegen DCV, dat door het verlies van koploper Nieuwenhoorn de leiding heeft genomen in de 3e periodeen 13 mei speelt de Strijense PG Security Systems equipe haar laatste thuiswedstrijd tegen BVCB uit Bergschenhoek, dat door een overwinning op Piershil de 4e plaats in de eindklassering heeft bereikt. De kansen van Strijen op nacompetitie zijn tot een minimum gedaald.