Piershil wint van koploper Heerjansdam

0
193

HEERJANSDAM – Piershil heeft op dinsdag 2 mei het competitieduel in en tegen Heerjansdam uitgespeeld en gewonnen. Bij een 0-1 stand (goal Jan Jaspers) werd het duel op zaterdag 22 april gestaakt vanwege een hartaanval van de Piershilse oud-voorzitter Cors van Etten, in het clubgebouw van sportpark De Molenwei. Door het verlies van afgelopen zaterdag tegen BVCB werd het voor de Piershillenaars een restant om des keizers baard. Voor Heerjansdam was het een gelegenheid om de voorsprong op de ranglijst (twee punten voor op Nieuwenhoorn, drie voor op Hellevoetsluis) te vergroten.

Het duel werd met 67 minuten op de klok hervat met een corner voor de thuisclub, meteen werd duidelijk dat Piershil niet was gekomen om de punten cadeau te doen. Een opvallende hoeveelheid thuispubliek geloofde nog in een succesje, met man en macht zocht Heerjansdam zoals verwacht het Piershilse doel. Het spel oogde vooral gehaast en chaotisch en leidde niet tot grote kansen. De gekozen Piershilse tactiek, alle ballen op de rappe voorwaartsen Van Dijk en Pennock, leverde 14 minuten voor tijd resultaat op. Hoogwerf speelde diep op Alex van Dijk, met een perfecte lob tekende hij 0-2 aan. Meteen daarop werd het toch nog spannend, arbiter Spaans honoreerde een struikelpartij met een strafschop, Koen Botterhuis scoorde overtuigend vanaf de stip 1-2. In de slotfase werd het nauwelijks benauwd, Patrick Korpel raakte namens de Piershillenaars nog de paal. Trainer Richard Verhoeven was bijzonder trots op zijn ploeg: ,,Een mooi resultaat, een positieve opsteker. We hebben er keihard voor gewerkt en onze sportieve plicht gedaan”.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.