Politie waarschuwt voor ontvoering van je hond voor gevechten

0
66702

Regio – De Politie waarschuwt op haar Facebook dat er in de regio wordt geprobeerd om honden te ontvoeren. 

Lees hieronder het het bericht:

De afgelopen tijd zijn er binnen de eenheid een aantal meldingen binnen gekomen van hondeneigenaren. Dit was onder andere in het Basisteam Drechtsteden Buiten. Mensen zijn aangesproken door onbekenden en er werden vragen gesteld over hun hond.

Zo zijn er hondeneigenaren aangesproken tijdens het uitlaten van hun hond, maar het is ook al voorgekomen dat er bij mensen thuis werd aangebeld. Er werden onder andere vragen gesteld over het karakter van de hond, maar bij sommige mensen is ook gevraagd of men de hond mocht uitlaten.

Ons advies hierin is om er vooral niet op in te gaan!
Het gaat hier mogelijk om ronselaars die het gemunt hebben op uw hond. Bij de politie is bekend, dat er in de wereld van de hondengevechten honden worden gebruikt voor trainingsdoeleinden, of als sparringpartner voor een vechthond. Ze kunnen hier alle rassen voor gebruiken dus niet alleen de “vechthond rassen”.

Wordt u aangesproken en vertrouwt u het niet, bel dan 112. Geef het signalement en eventueel het kenteken door. Als het mogelijk is kunt u op een veilige manier een foto of filmpje maken van de personen en/of hun voertuig.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.