350 leerlingen in Oud-Beijerland doen verkeersexamen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Men neme elf basisscholen, 350 – de één wat meer, de ander wat minder – gespannen basisschoolleerlingen van groep 7 en 8, zo’n 55 gemotiveerde en hulpvaardige (groot)ouders, drie strenge doch rechtvaardige politieagenten, een enthousiaste verkeerswethouder, optimaal fietsweer… en alle ingrediënten voor een geslaagde fietspraktijkdag zijn aanwezig.   

Startschot

Het is dinsdag 30 mei 2017. Even na acht uur verzamelen de eerste jongeren zich per fiets op het basketbalveldje bij het Laningpark. Voordat de leerlingen in tweetallen van start gaan, controleert de politie de fietsen (‘zit alles erop en eraan?’, ‘doet jouw bel het?’ en ‘functioneert de rem wel?’) en geeft waar nodig tips voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Na een korte peptalk geeft verkeerswethouder Harry van Waveren om klokslag half negen het startschot.

Parcours

De deelnemers aan het verkeersexamen fietsen een volledige route door het dorp en komen dus allerlei ‘dagelijkse’ verkeerssituaties tegen. Het hele ‘parcours’ is aangegeven met borden. Op de route bevinden zich veertien controleposten en de fietsers worden, al dan niet opvallend zichtbaar, nauwlettend in de gaten gehouden. Om te slagen voor het verkeersexamen is het tenslotte wel belangrijk dat de iedereen zich houdt aan de verkeersregels.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.