Sportklasleerlingen Hoeksch Lyceum zetten zich in voor ALS

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Dit jaar organiseert het Hoeksch Lyceum voor de 3e keer een duatlon en een triatlon voor de sportklasleerlingen. De 2e jaars sportklasleerlingen doen mee aan de duatlon, de 3e jaars aan de triatlon.

Leerlingen hebben hiervoor de laatste weken al geoefend en kennen het parcours inmiddels. De duatlon wordt begeleid door een aantal sportdocenten en door leden van de Triatlon-vereniging Hoeksche Waard.

Alles speelt zich af rond de Binnenmaas, het zwemgedeelte zal in het zwembad van de Binnenmaas zelf zijn. Toeschouwers zijn van harte welkom!

Dit jaar is er een goed doel verbonden aan de duatlon en de triatlon: sportklasleerlingen proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor de stichting ALS. Leerlingen zijn betrokken bij deze stichting door hun klasgenootje Amélie van den Berg. Haar vader heeft de ziekte ALS.

Inmiddels hebben de leerlingen voorlichting gehad van een docent, samen met Amélie. Er zijn in Nederland ongeveer 1500 mensen die kampen met deze progressieve spierziekte. ALS is (nog) ongeneeslijk en dodelijk. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 3 jaar. Ondanks dat er nog geen medicatie of adequate behandeling is die de kans op overleven vergroot, wordt er wereldwijd keihard aan gewerkt. Dit kost natuurlijk geld en daarom is ALS de laatste jaren regelmatig in het nieuws. Enerzijds om de bekendheid met ALS te vergroten, anderzijds om ons ervan bewust te maken dat we alleen samen iets kunnen betekenen.

Locatie en tijdstip duatlon en triatlon:

  • Donderdag 29 juni 2017
  • Recreatieoord Binnenmaas
  • Start duatlon om 09.00 uur, eerste finish verwacht om 09.40 uur.
  • Start triatlon om 13.00 uur, eerste finish verwacht om 14.10 uur.

Route Triatlon:
Start Hek Bressaccomodaties langs fietspad, N217Fietspad langs N217, Lageweg, Raadhuisstraat, rechtsaf naar Dorpsstraat, rechtsaf naar Polderdijk, Zwanegatsedijk, rechtsaf naar Ritselaarsdijk, rechtsaf naar Munnikenweg, Breestraat, Koetsveldlaan, rechtsaf naar fietspad N489, Rechtsaf naar Achterweg, Linksaf naar Vrouwehuisjesweg, rechtsaf naar fietspad N217, rechtsaf hek naar Bres­accommodatie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren