Opbrengst Burendag Bommelskous naar woonlocatie de Hendrikshoeve in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

NUMANSDORP – De opbrengst van de burendag aan de Bommelskoussedijk in Klaaswaal in september j.l. is goed terecht gekomen. Woonlocatie Hendrikshoeve van de Gemiva-SVG Groep in Numansdorp heeft van de opbrengst een aangepaste schommel en een rolstoelvriendelijk konijnenhok gekregen.

Het was vorig jaar september de zesde keer dat de gezamenlijke buren aan de Bommelskoussedijk mee deden aan Burendag. Er zijn die dag veel spullen verkocht die in totaal € 2240,- opbrachten. Dat geld is besteed aan een handgemaakte schommelbank voor de verstandelijk of meervoudige beperkte bewoners van Hendrikshoeve.  Ook is er een groot konijnenhok met buitenhok geplaatst. Dit hok is op zithoogte gebouwd , zodat bewoners die gebruik maken van een rolstoel er ook in kunnen kijken.

Aangepast

Brenda van Zeeland, locatiemanager van Hendrikshoeve, is erg blij met de gift. “Wij hebben een prachtige woonlocatie, maar alles wat we willen moet speciaal zijn, vanwege de beperkingen van onze bewoners. Standaard spullen zijn vaak goedkoop, maar zaken zoals een aangepaste schommel of een konijnenhok op ooghoogte koop je niet in de eerste de beste winkel. Daarom zijn we blij dat we dankzij de gift van de Burendag Bommelskoussedijk over deze spullen kunnen beschikken. Vorige week zijn ze geplaatst en ze passen perfect in onze tuin. De schommelbank is belangeloos door  Numan Transport uit Numansdorp geplaatst. Er wordt al volop gebruik van gemaakt.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren