Lancering Startpunt Geldzaken Hoeksche Waard – Gratis online budgethulp voor alle inwoners

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARD – Op maandag 3 juli heeft wethouder Arie Mol, lid van het dagelijks bestuur van Werk & Inkomen Hoeksche Waard (WIHW), de online geldplannen van Startpunt Geldzaken gelanceerd. Dankzij deze gratis budgethulp kunnen de inwoners van Hoeksche Waard voortaan zelf hun inkomsten en uitgaven in balans brengen en houden.  

Inwoners kunnen de geldplannen gratis en anoniem invullen. Wie dat lastig vindt om zelf te doen, kan voor hulp terecht bij de vrijwilligers van Humanitas. “Startpunt Geldzaken is een laagdrempelig middel waarmee je zelf orde op zaken kunt stellen. Op ieder gewenst moment en stap voor stap”, stelde Arie Mol, bestuurslid WIHW met portefeuille Inkomensondersteuning, Armoedebeleid en Schulddienstverlening, bij de lancering van de online budgethulp. Naast Humanitas, waren o.a. organisaties als HW Wonen, Kwadraad, Pameijer, Delta, Bouman GGZ bij de bijeenkomst vertegenwoordigd.

Eigen geldplan maken

De aanwezigen konden zelf ervaren hoe ze de geldplannen kunnen invullen via hoekschewaard.startpuntgeldzaken.nl. Er zijn drie geldplannen beschikbaar die zich richten op huishoudens in verschillende financiële omstandigheden. Zo kunnen mensen met financiële problemen het geldplan ‘Kom uit de geldzorgen’ maken. Houdt iemand aan het eind van de maand te weinig geld over? Dan biedt het geldplan ‘Beter rondkomen’ uitkomst. En voor wie wil besparen of een reserve wil opbouwen is er het geldplan ‘Sparen, aflossen en beleggen.’ In alle drie geldplannen krijgen mensen tips en adviezen hoe ze het beste met hun geld om kunnen gaan en waarop ze kunnen besparen.

Voorkomen van schulden

Het voorkomen van schulden is een belangrijk aandachtspunt van Werk en Inkomen Hoeksche Waard. Arie Mol: “De geldplannen dragen hieraan bij als nieuw preventief en onafhankelijk instrument waarvan álle inkomens kunnen profiteren. Net zoals huishoudens met een krappe beurs kunnen modale of hoge inkomens immers ook door bepaalde gebeurtenissen in de financiële problemen raken. Zij kunnen dan ook veel winst behalen met het invullen van het geldplan.”  

Objectief en onafhankelijk

hoekschewaard.startpuntgeldzaken.nl biedt objectieve en onafhankelijke informatie. Het Startpunt Geldzaken is een initiatief van het Nibud, Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en Stichting Certificering FFP.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.