Van dobberen naar vliegen over de Grevelingen tijdens het Zeilkamp van WSV Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Herkingen – Een groter verschil tussen weer type’s is bijna niet te vinden. Van een warme windstille dag, naar een hoosbui van 12 uur met 25 knopen wind waar geen eind aan leek te komen.De 43  jeugdzeilers van WSV Binnenmaas uit Mijnsheerenland, zeilers van WSV Herkingen en zeilers uit de Combi-Rotterdam hebben zich op een geweldige manier door de week zeilkamp  heen geslagen.

Met een vrachtwagen vol spullen zijn de trainers van Watersportvereniging Binnenmaas vertrokken naar Watersportvereniging Herkingen om daar een week lang training te geven op de Grevelingen. De zeilers variërend in leeftijd van 7 tot 16 jaar zeilde allemaal in hun eigen zeilboot, de Optimist, Splash, Laser of RS-Feva. Met de harde wind ontstonden er behoorlijke golven op de Grevelingen, waar vooral de wedstrijdzeilers heel blij mee waren. Want het varen op golven is zeer lastig en kan niet vaak getraind worden in onze regio.
Op woensdag viel er zoveel regen dat het hele kampterrein blank stond, gelukkig zijn het kleine watersporters en kunnen ze wel tegen een beetje regen. Zo bedacht een van de jeugdzeilsters uit de Splash er wel met een band over de plassen gegleden kon worden.
Aan het eind van de middag scheen de zon zo fel dat alle kleding weer droog was en ook de plassen op het terrein verdwenen. De wind was zo aangetrokken dat er 25 knopen (windkracht 6) stond met nog veel hardere vlagen.

Dat was dan ook keihard werken voor alle zeilers, ze vlogen letterlijk over de golven.
Op donderdag stond er helemaal geen wind, de Grevelingen was een grote ‘spiegel’
daarom organiseerde de trainers een groot handels spel tussen de eilandjes waar de zeilers al zeilend, zwemmend en peddelend heen konden.
 
Al met al was het een enerverende week, de zeilers bleven vrolijk, gezellig en vooral erg lief voor elkaar. Alle trainers zijn trots hoeveel de zeilers hebben geleerd!
 
 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.