Let op Heinenoordtunnel op de A29 dit weekend 2 nachten dicht richting Rotterdam / Barendrecht

8149

Heinenoord – Dit weekend zaterdag 5 en zondag 6 augustus van 01:00-08:00 uur is de Heinenoordtunnel in de nachten afgesloten in de richting van Barendrecht/ Rotterdam

Rijkswaterstaat voert in de zomer van 2017 grote onderhoudswerkzaamheden uit in de Heinenoordtunnel (A29). De Heinenoordtunnel krijgt onder andere een nieuw camerasysteem en nieuwe voorzieningen om de camera’s op afstand vanuit de Verkeerscentrale in Rhoon te besturen. De nieuwe camerasystemen zorgen er voor dat het verkeer vlot en veilig door de tunnel kan blijven rijden. De Heinenoordtunnel wordt meerdere weekenden en nachten afgesloten voor het plaatsen van de nieuwe systemen. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Omleidingsroutes

Het verkeer wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vrijgesteld van tol, van een half uur voor tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Nachtelijke afsluiting

Omdat de werkzaamheden tot dusverre voorspoedig zijn verlopen, is een aantal eerder aangekondige nachtafsluitingen komen te vervallen. 

Wel is de tunnel ‘s nachts afgesloten op de volgende data:

Richting Barendrecht/Rotterdam:

  • zaterdag 5 en zondag 6 augustus van 01:00-08:00 uur
    De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten.

De Heinenoordtunnel is overdag bereikbaar voor het verkeer en tijdens de maandagochtendspits. Ook zijn de brom- en fietstunnels beschikbaar tijdens de afsluiting.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Eventuele reserveweekenden zijn gepland van 4 tot 7 augustus richting Rotterdam/Barendrecht en van 11 tot 14 augustus richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom.

Bijzonderheden tijdens de afsluitingen

  • De hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de Heinenoordtunnel
  • De lijndiensten van Connexxion rijden wel, maar minder vaak. Raadpleeg voor actuele informatie www.connexxion.nl of www.9292.nl.
  • De Kiltunnel in de N217 wordt vrijgesteld van tol, van een half uur voor tot een half uur na de afsluiting.

Werkzaamheden

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit. In diverse tunnels in Zuid- en Noord-Holland vervangt Rijkswaterstaat in 2017 en begin 2018 diverse tunnel technische installaties. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst veilig gebruik maken van de tunnels. In de weekendafsluitingen van de Heinenoordtunnel worden de benodigde installaties geplaatst. De nachtelijke afsluitingen zijn bedoeld voor het testen en gebruiksklaar maken van de nieuwe installaties.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.vananaarbeter.nlof www.rijkswaterstaat.nl. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.