Inwoners Korendijk krijgen deze week 100 euro op rekening gestort

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Foto Archief

Korendijk – De gemeenteraad van Korendijk heeft in juni tijdens de behandeling van de kadernota besloten de inwoners een bedrag van 100 euro per huishouden terug te geven. En dit bedrag wordt deze week via het SVHW op de rekening gestort.

De gemeente heeft vorig jaar 1,5 miljoen euro overgehouden, en in totaal had de gemeenteraad 1,8 miljoen te besteden aan allerhande uitgaven. Een kwart van dat geld vloeit deze week dus direct terug naar de inwoners.

Voorspoed

Financieel wethouder Paul Boogaard is tevreden met deze lastenverlichting: “Het gaat gemeente Korendijk financieel al weer een aantal jaren voor de wind. De gemeenteraad en het college vinden dat onze inwoners ook op deze directe manier van deze voorspoed mogen meeprofiteren. En gelukkig hebben we naast deze lastenverlichting nog veel meer wensen van de gemeenteraad kunnen inwilligen.”

Verfraaien buitenruimte

Zo trekt de gemeente een fors bedrag uit voor het verfraaien van de buitenruimte. SGP voorman Johan Matze pleit hier al langer voor en is blij met de 700.000 euro die hiervoor is bestemd: “De buitenruimte is toch het eerste wat zichtbaar is als je buiten bent. Na jaren van bezuinigen kan het openbaar groen wel wat extra aandacht krijgen. Zo komt er méér groen en worden ook bankjes en ander straatmeubilair aanpakt en uitgebreid.”

Jeugd en zorg

Voor CDA fractievoorzitter Karoline Vorthoren is vooral ook het extra geld voor de jeugd en zorg in haar gemeente zeer welkom: “Er komt meer aandacht voor maatwerkoplossingen voor mantelzorgers, waarbij wij vooral een goede respijtzorg willen realiseren voor Korendijk, zoals een logeerhuis of dagopvang die mantelzorgers een beetje lucht kunnen geven in hun zware verzorgingstaak.”

Extra speelplaatsen

Het evenement Expeditie Korendijk wordt nieuw leven ingeblazen en er is daarvoor maar liefst 15.000 euro beschikbaar. Maar dat is het niet enige wat er voor de jeugd wordt gedaan. Vorthoren: “Ook komt er geld om het aantal speelplaatsen uit te breiden waarbij het college gebruik wil maken van schoolpleinen. Als de schoolbesturen meebetalen kunnen we gezamenlijk mooie extra speelruimte realiseren voor de jongste inwoners van Korendijk.”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren