Binnenmaas wint van OSV Oud-Beijerland en bekert verder

Maasdam – Zaterdag 16 september stond de 3e bekerwedstrijd op het programma en voor Binnenmaas was er maar 1 opdracht en dat was winnen en door naar de volgende ronde.

De wedstrijd begon uitstekend voor Binnenmaas omdat het in de 4e minuut al op een 1-0 voorsprong kwam. Michael Mathilda schoot een vrijetrap binnen van zo’n 20 meter in de linker kruising.
Binnenmaas zette door en 2 minuten later was het Leon van der Stel die de bal tegen de lat zag gaan na een schot van zo’n 25-30 meter. In de 29e minuut kwam Binnenmaas op een 2-0 voor sprong, doordat Michael Mathilda na een goede actie binnen de 16 meter werd neergehaald, was het voor Kevin Kuijer een koud kunstje om deze strafschop binnen te schieten.
Binnenmaas stond opnieuw goed en weer was het duidelijk te zien dat de gemaakte afspraken na werden gekomen.

De 2e helft kreeg hetzelfde speelbeeld als in de eerste helft, het was Binnenmaas dat voetbalde en de aanval zocht en OSV die niks anders kon dan verdedigen.
Binnenmaas had meerdere kansen gehad om de score te verhogen naar 3-0 en/of hoger, maar het duurde toch nog tot de blessuretijd dat de 3-0 er ook daadwerkelijk kwam.
Na een goede actie van Richard van der Wilt was het Michael Mathilda met een voorzet aan de linker kant die binnen werd gekopt door Andres Klinger.

Het was duidelijk dat OSV in deze wedstrijd niks had te vertellen en heeft ook niet één kans kunnen creëren. Hiermee heeft Binnenmaas alle drie de wedstrijden gewonnen en gaat het door naar de volgende ronde. Maar nog veel belangrijker nu kan het zich voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd die aankomende zaterdag uit is bij Botlek en dan gaat het seizoen echt beginnen.