Leerlingen Willem van Oranje scoren op Nationaal Filmfestival

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND / LELYSTAD – Linn Mulder en Sophie Groen uit vwo 5 hebben maandag 18 september jl. op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 2017 (NFFS) de tweede prijs gewonnen in de categorie bovenbouw animatie. De leerlingen van CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland wonnen de prijs met hun filmpje ‘Mindfuck’ dat zij vorig schooljaar bij het vak beeldende kunst maakten. De uitreiking vond plaats tijdens het NFFS-evenement in het Agora Theater in Lelystad.

CSG Willem van Oranje was met drie inzendingen ruim vertegenwoordigd op het NFFS 2017. Uit de ruim 200 inzendingen waren vooraf al 120 filmpjes geselecteerd voor de wedstrijd. Het winnende filmpje ‘Mindfuck’ behaalde de nominatieronde en werd met een prijs onderscheiden. De andere deelnemers namens De Willem waren Gwennifer Heijblom, Britt Aldus en Noa de Jong (V3) met ‘The lost dream’ en het team van Miko Robalo Montero, Leroy de Jong en Tirsa Wiegeraad (H4) dat ‘Selfie from hell’ maakte. Als beloning waren de leerlingen de hele dag te gast in Lelystad voor het volgen van workshops met als afsluiting de prijsuitreiking.

CSG Willem van Oranje is al jaren een van de vaste deelnemers aan het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Ook in voorgaande jaren werden prijzen behaald. De vaak zeer creatieve filmpjes maken deel uit van het lesprogramma dat bij het vak kunst/beeldend wordt gevolgd. De winst is weer een mooie opsteker voor de leerlingen die nu aan de slag gaan.

Als beloning krijgen Linn en Sophie VIP-tickets voor het Holland Animatie Festival in Utrecht en een plek in de moviezone jury mét vergoeding voor verblijf en overnachting.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren