Lemniscaat en Hofplein duiken samen met o.a. Amber Dinkla uit Zuid-Beijerland het theater in!

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

ROTTERDAM – Op 30 september a.s. opent Jeugdtheater Hofplein het theaterseizoen met de première van de avontuurlijke voorstelling De duik. De duik is gebaseerd op het gelijknamige, jeugdboek van Sjoerd Kuyper met illustraties van Sanne te Loo en is na Hotel de grote L en Troep het nieuwe boek van Uitgeverij Lemniscaat dat door Hofplein tot een voorstelling wordt bewerkt.

Hofplein en Lemniscaat werken al langere tijd samen om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen, te verleiden in verhalen te duiken. Deze nieuwe productie speelt dan ook vier keer tijdens de Kinderboekenweek. Onder regie van Jaco van der Moolen nemen de jonge acteurs van Jeugdtheaterschool Hofplein, waaronder Amber Dinkla uit Zuid-Beijerland, ons mee in een verhaal over geschiedenis, over liefde die van binnen zit en over grenzen van tijd en ruimte heen kan reizen. Een verhaal dat je je eigen achtergrond leert kennen en waarbij het niet uitmaakt hoe je eruit ziet. Een bijzondere belevenis waarbij voor het eerst theater scènes worden afgewisseld met stop motion animaties van Gerben Agterberg.

De duik (8+) In Willemstad in Curaçao vind je een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie onder de brug door zwemt, belandt in het verleden. Roly leert van zijn Curaçaose vader over het geheim van de Pontjesbrug, maar mag er niemand iets over vertellen – zelfs zijn grote liefde Mila niet. Met zijn vader maakt Roly verschillende reizen naar het verleden. Maar op een avond gaat Roly’s vader alleen, en komt niet meer terug. De moeder van Roly is woedend. Ze denkt dat haar man haar heeft verlaten en ze reist met Roly terug naar Nederland. Maar wie moet Roly’s vader nu redden? Wie haalt hem uit het verleden? Roly ziet maar één uitweg. Zijn grote geheim delen met Mila.

Speelperiode

In aanwezigheid van Plv. Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mw. E.M.D Eisden gaat zaterdag 30 september om 19.30 uur de voorstelling in het Hofpleintheater in première. Gevolgd door een tweede première op zondag 1 oktober om 15.00 uur. De voorstelling speelt vervolgens tot en met zondag 29 oktober. Ook tijdens het HerfstFEESTival van woensdag 18 t/m vrijdag 20 oktober a.s..

Voor meer informatie, speeldata en -tijden en het reserveren van kaarten: www.hofpleintheater.nl/agenda/de-duik/


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren