Alexander Slapen Judotoernooi in Klaaswaal groot succes

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Klaaswaal – Afgelopen zaterdag hebben vele jonge judoka’s hun eerste wedstrijden gejudood in de dojo van Stichting Randori te Klaaswaal. Het door Alexander Slapen gesponsorde judo toernooi werd door velen judoclubs bezocht. 

Randori staat bekend om zijn laagdrempelige toernooien waar juist de jonge kinderen kunnen wennen aan het judoën van wedstrijden. Sommige kinderen hadden nog maar 2 weken meegedaan met kleuterjudo en wilden absoluut meedoen. Onder begeleiding van de kundige scheidsrechters werden de wedstrijden een groot succes.

Stichting Randori heeft met deze sponsortoernooien voornamelijk als doel de jonge judoka’s te kunnen laten oefenen om vaardigheid te krijgen in het judoën van wedstrijden. Het kunnen toepassen van wat de judoka geleerd heeft en lekker te stoeien onder toeziend oog van de scheidsrechter is nodig om te kunnen ontwikkelen. Winnen of verliezen is dan nog niet zo belangrijk. Zelfs het ‘verliezen’ van een dergelijke oefenwedstrijd, de randori, is erg leerzaam. Ook daar moeten de jonge judoka’s mee om leren gaan.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de judoka’s niet te veel kracht gebruiken. Het gaat meer om de snelheid, een goede uitvoering van de technieken, vindingrijkheid en reactievermogen.Natuurlijk werden alle judoka’s beloond met een prachtige beker van Bouman Sportprijzen.

Stichting Randori is er natuurlijk niet alleen voor de jonge judoka’s. De volwassenen kunnen er ook terecht. Daarnaast is er een fanatieke fitclub en wordt het aanbod uitgebreid met valtrainingen voor 55+. Bij Randori kan je je ontwikkelen en het is vooral ook een hele gezellige no-nonsens Stichting. Kom groter groeien en je ontwikkelen bij Randori!,


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.