Column: Onderzoek naar……?

230

Afgelopen week had ik 5 zeer verschillende mensen aan mijn voordeur. En hoewel ik altijd stoer roep “ ik geef niets meer aan collectanten” , is er tot twee keer toe geld in zo’n collectebus gegaan. Bij nummer 3 kocht ik 2 slaatjes ten bate van de plaatselijke muziekvereniging, zo een schattig ventje die gewoon op jonge leeftijd al vrijwilligerswerk doet, dat kan ik toch niet weerstaan!

De vierde voordeurgasten waren samen, twee man sterk die mij wilde overtuigen dat er een Hem/Hij is die overal voor zorgt. Als vrijgezel dacht ik  heel even verheugd “ leuk, handig aan de deur, hoef niet meer verder te zoeken “ , maar het waren Jehova’s getuigen en ik geloof zeer sterk  in mezelf dus dit vriendelijke stel spaarde weer een folder uit en ging verder met hun missie.

En de laatste wil ik wat uitgebreider bespreken…..een jonge man in een felgekleurd jasje met reclame die mij met een soort rap begroette. U weet wel, niet zingen maar ook niet praten, ergens daartussenin. Uit beleefdheid en/ of van verbazing heb ik hem niet uitgelachen! Maar achteraf wel! Na zijn korte optreden kreeg ik een hand, hij stelde zich voor op een gladde, overdreven amicale  manier en dat betekende direct dat ik daar geen geld aan zou gaan geven. Hij wist dat nog niet en begon aan een verhaal over een onderzoek naar…???? Die rap had me zo afgeleid, ik heb serieus geen idee meer waar het over ging.

Dus geen geld voor zijn onderzoek en liever een serenade onder mijn balkon ….

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.