Zinkwegse Boys en NBSVV in evenwicht.

0
288
Zinkwegse Boys - NBSVV 1-1. Doelpuntenmakers: Frank Stienstra (Zinkwegse Boys) en Gerrit Fix (NBSVV). - Foto Frank Dijkman - Hoeksche Waard Sport Omroep Hoeksche Waard
Zinkwegse Boys – NBSVV 1-1. Doelpuntenmakers: Frank Stienstra (Zinkwegse Boys) en Gerrit Fix (NBSVV). – Foto Frank Dijkman – Hoeksche Waard Sport Omroep Hoeksche Waard

OUD-BEIJERLAND – De streekderby tussen Zinkwegse Boys en NBSVV eindigde aan de Zinkweg in een 1-1 gelijkspel. Onder barre weersomstandigheden werd er in de eerste helft niet gescoord. Na de thee opende Frank Stienstra voor Zinkwegse Boys de score waarna Gerrit Fix namens NBSVV de gelijkmaker aantekende.

Zinkwegse Boys opende direct offensief en de ploeg uit Nieuw Beijerland werd in de verdedigende stellingen gedrongen. Dit was eigenlijk het beeld van de gehele eerste helft. ZWB had veel balbezit en probeerde continu een bres te slaan in het hechte verdedigingsblok. NBSVV gaf nauwelijks ruimte weg en verder dan een aantal mogelijkheden van o.a. Martijn van Zuuren en Mike Fiere kwam ZWB niet. De tegenstander was ondanks schaars balbezit wel 3 keer gevaarlijk. De beste kans was voor ex-ZWBer William Benard die in de 14e minuut van dichtbij keeper Stephan van Ruiven niet wist te passeren. Nog 2 keer wist de Zinkwegkeeper een bal goed weg te boksen waardoor de ruststand 0-0 was.

In de 48e minuut was het Ronald van Ruiven die vanuit een vrije trap bij de 2e paal Mike Fiere wist te bereiken. De laatste kopte de bal strak voor de goal alwaar de mee opgekomen centrale verdediger Frank Stienstra het leder achter NBSVV-goalie Lars van de Erve werkte, 1-0. Hierna leek de ploeg uit Nieuw Beijerland even aangeslagen en was er een goede fase van Zinkwegse Boys om de score uit te breiden. Dit lukte echter niet en NBSVV herpakte zich. In de 69e minuut was het uit de rebound van een vrije trap Gerrit Fix die van dichtbij de 1-1 op het scorebord zette. Richting de slotfase waren er nog 3 goede kansen te noteren, 1 voor NBSVV en 2 voor de Boys. In de 77e minuut legde Koen van der Ende de bal goed neer voor de inkomende Ronald van Ruiven. Het was Lars van de Erve die de kanonskogel van de aanvoerder van ZWB uit de hoek ranselde. Zeven minuten later speelde William Benard zich aan de overkant vrij maar zijn harde schot werd door Stephan van Ruiven onschadelijk gemaakt. In de 90e minuut leek Zinkwegse Boys toch nog de winst te grijpen. Uit een goed opgezette aanval werd Mike Fiere vrij gespeeld en deze poeierde van dichtbij op doel. Op miraculeuze wijze werd de snoeiharde inzet op ruim een meter hoogte door verdediger Max Broersen met de schoen van de doellijn gehaald waarna de bal in de rebound wel binnen ging maar afgefloten werd wegens hinderen van de keeper in de scrimmage.

Even later floot de scheidsrechter af en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.