1000 geplande woningen voor mensen die in de Hoeksche Waard willen komen wonen mogen niet gebouwd worden

1710
De Hoeksche Waard mag alleen bouwen voor de eigen bevolking, zoals hier in 's-Gravendeel. © HW Wonen - Foto Arie Pieters
De Hoeksche Waard mag alleen bouwen voor de eigen bevolking, zoals hier in ‘s-Gravendeel. © HW Wonen – Foto Arie Pieters

Hoeksche Waard – De provincie Zuid-Holland heeft de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard verboden 1.000 woningen te bouwen voor jonge gezinnen die uit de stad willen vertrekken naar de Hoeksche Waard. De provincie ziet liever dat de steden worden uitgebreid met nieuwe woningen. De Hoeksche Waard mag dus alleen woningen laten bouwen voor inwoners die al in de Hoeksche Waard wonen.

De komende jaren zullen er in de Hoeksche Waard dus alleen nieuwe woningen worden gebouwd voor inwoners uit de Hoeksche Waard. Met de vergrijzing die in de Hoeksche Waard heerst is dit dus een slechte zaak.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.