Zinkweg in 2e helft onderuit.

HEENVLIET – In Heenvliet verloor Zinkwegse Boys, na een 0-0 ruststand, met 2-0 van fusieclub GHVV’13.

In de 4e minuut was er een eerste mogelijkheid voor Martijn van Zuuren namens ZWB. Hij zag zijn inzet uit de 2e lijn door de keeper gekeerd worden. Even later moest Zinkweg-goalie Stephan van Ruiven aan de andere kant handelend optreden na een inzet van een voorwaartse van de thuisploeg. In de 11e minuut speelde een verdediger uit Heenvliet/Geervliet binnen de 16 meter terug naar zijn keeper en deze pakte de bal op. Gevolg was een kansrijke indirecte vrije trap voor Zinkwegse Boys. Ronald van Ruiven legde panklaar maar Mike Fiere schoot deze uitgelezen mogelijkheid laag spijkerhard in de muur. Hierna was er een goede fase van de thuisploeg die via gedegen middenveldspel een aantal kansen afdwong. Of het doel werd gemist of Stephan van Ruiven redde bekwaam. Richting de thee was het Zinkweg wat weer beter in het spel kwam en dit leidde tot 2 goede kansen. Eerst zag Kevin Brasser zijn schot vanaf rand 16 meter gekeerd worden en op slag van rust zag Mees Lebbink zijn harde inzet van dichtbij via een verdediger net aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet belanden. Ruststand 0-0.

In de 2e helft drong GHVV’13 stevig aan. De ploeg combineerde goed en kreeg kansen op de openingstreffer. Een poeier net over de goal en 2 knappe reddingen van de Zinkwegkeeper verder leek de storm na een kwartier even te gaan liggen. Juist in deze fase viel, na balverlies, de 1-0 alsnog. Op een lage voorzet kon de spits ongehinderd afwerken. De thuisploeg leek hierna op 2 gedachten te hinken want de verdediging bleef kort voor de eigen 16 meter opereren om niks weg te geven. In deze fase waren er 2 kansen voor de Boys. Kevin Brasser brak in de 67e minuut door maar stuitte op de keeper en in de 79e minuut schoot Joeri Heijstek uit de draai rakeling langs. Tussendoor kreeg GHVV’13 via de technische voorhoede zeker ook nog kansen maar keeper van Ruiven was goed op dreef. Vlak voor tijd viel de genadeklap. ZWB-trainer Mark Smeding had centrale verdediger Sander van Hamburg juist mee naar het front gestuurd in een poging om de gelijkmaker te forceren toen de goal aan de andere kant viel waardoor de Boys met een 2-0 nederlaag over de pont naar de Zinkweg keerden.