Gemeente Info Korendijk week 42

Redactie Hoeksch Nieuws
12 Min Read

KORENDIJK – Gemeente Info Korendijk week 42

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Korendijk maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen:

  • Voor: het bouwen van een woning
  • Locatie: Akkerwinde (kavel 61) in Zuid-Beijerland (3284XZ)
  • Datum ontvangst: 13 oktober 2017

 

  • Voor: het plaatsen van teelt ondersteunende voorzieningen (hagelnetten)
  • Locatie: Oudendijk ten westen van nr. 5 (sectie C 330 en 331) in Piershil
  • Datum ontvangst: 17 oktober 2017

De bedoeling is u te attenderen op bestaande plannen voor activiteiten in uw omgeving. In dit stadium kunnen er nog geen bezwaren worden ingediend.

Verleende omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van Korendijk maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning hebben verleend:

  • Voor: bouwen van een bedrijfsgebouw met bedrijfswoning
  • Locatie: Thomas Edisonstraat 12 (kavel 6) in Zuid-Beijerland
  • Datum besluit: 16-10-2017
  • Datum verzonden: 16-10-2017

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na verzenddatum van het besluit hiertegen bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Voorstraat 31, 3265 BT Piershil.  

De beschikking en de bijbehorende stukken liggen ter inzage in het gemeentehuis te Piershil. De beschikking en de bijbehorende stukken zijn elke werkdag in te zien van 09.00 uur tot 12.00 uur en op afspraak.

Bekendmakingen

Besluiten

De onderstaande besluiten zijn genomen na een zorgvuldige afweging van alle belangen. Toch kan het zijn dat u tegen één van deze besluiten bezwaar heeft. U kunt binnen zes weken nadat de beschikking is verzonden of uitgereikt bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester of de raad (degene die het besluit heeft genomen). Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste bevatten: naam en adres van indiener, de dagtekening, de omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt opgeschort. Om dat te bereiken kan naast een bezwaarschrift ook een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam (locatie Dordrecht), Administratie Team B (Overig bestuursrecht en voorlopige voorzieningen), Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Algemene Plaatselijke Verordening (de burgemeester)

Vergunning

  • intocht Sinterklaas op 18 november 2017 tussen 13:00 uur en 14:00 uur ter hoogte van het winkelcentrum in Zuid-Beijerland (verzonden 20-10-2017)
  • intocht Sinterklaas op 18 november 2017 tussen 14:00 uur en 15:00 uur ter hoogte van de Kade in Nieuw-Beijerland (verzonden 20-10-2017)

Informatieavond Snel Internet

U bent op 15 november om 20:00u van harte welkom in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil om de informatieavond van het bedrijf Greenet bij te wonen. Greenet maakt snel internet in het buitengebied van de Hoeksche Waard mogelijk met ondersteuning van de Hoeksche Waardse gemeenten en provincie Zuid-Holland. Door deze ondersteuning krijgen inwoners van het buitengebied hoge korting op de aansluitkosten, zodat deze maximaal €19,95 bedragen. Als u deze avond niet kunt, dan bent u uiteraard ook welkom op één van de informatieavonden in de andere HW gemeenten: 26 oktober in Cromstrijen (Gemeentehuis); 31 oktober om 18.00 in Strijen (Dorpshuis Streona); 31 oktober om 20.00 in Maasdam (Gemeentehuis); 6 november om 20.00 uur in Oud-Beijerland (Zinkwegse Boys). Meer informatie en aanmelden voor snel internet is al mogelijk via www.greenet.nl/hoekschewaard.

PUBLICATIE NUMMERBESLUIT

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 3, lid 2, van de Verordening naamgeving en nummering (adressen) hebben besloten tot vaststelling van de nummering:

  • Thomas Edisonstraat 1 t/m 5 (oneven) in Zuid-Beijerland                          
  • Thomas Edisonstraat 2 t/m 20 (even) in Zuid-Beijerland
  • Simon Stevinstraat 7 en 9 (oneven) in Zuid-Beijerland
  • Simon Stevinstraat 2 en 4 (even) in Zuid-Beijerland

Datum besluit: 11-10-2017

Datum bekendmaking: 20-10-20118

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Deze 6 weken gaan in, één dag na bekendmaking van dit besluit. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Voorstraat 31, 3265 BT Piershil. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Benny Weeda van de afdeling Dienstverlening, via telefoonnummer 088 – 6471762 of per e-mail [email protected].

Verordening maatschappelijke ondersteuning

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 17 oktober 2017 de volgende concept-beleidsstukken vastgesteld:

– Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Korendijk 2018;

– Besluit maatschappelijke ondersteuning gemeente Korendijk 2018;

– Beleidsregels maatschappelijke ondersteuning gemeente Korendijk 2018.

Ter inzagelegging
Deze concept-beleidsstukken liggen voor een periode van twee weken – van 20 oktober tot en met 3 november 2017 – ter inzage, waarbij de gelegenheid wordt geboden aan burgers en andere belanghebbenden hun zienswijzen in te dienen. De concepten liggen in het gemeentehuis ter inzage en zijn te raadplegen op www.korendijk.nl.

Inhoud

Er zijn verschillende aanleidingen om de beleidstukken aan te passen:

  1. De Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseert aanpassingen aan te brengen naar aanleiding van uitspraken van de Centrale Raad van Beroep. In deze uitspraken wordt aangegeven dat gemeenteraden terughoudendheid dienen te betrachten bij het delegeren van bevoegdheden aan het college. Dat geldt vooral voor de regeling     van de eigen bijdrage en de vaststelling van de hoogte van het Persoonsgebonden   budget, die bij de aanpassing ongewijzigd uit het Besluit worden gehaald en         overgebracht naar de Verordening.
  2. De aanvulling van het landelijke Uitvoeringsbesluit Wmo 2015. Aan het landelijke Uitvoeringsbesluit is een nieuw artikel 5.4 toegevoegd. Het artikel heeft tot doel dat        de gemeente een reële prijs betaalt voor een Wmo-diensten, waarmee de aanbieder      kan voldoen aan de gemeentelijke eisen van kwaliteit en continuïteit van deze dienst         en de arbeidsrechtelijke verplichtingen aan de beroepskracht die de dienst verleent. In       de gemeentelijke Verordening moet daarover nadere regelgeving worden    opgenomen.
  3. De aanpassing Huishoudelijke Ondersteuning. Deze aanpassing is in wijzigings- besluiten      van het Besluit en Beleidsregels reeds vastgesteld, maar wordt nu in de   beleidstukken verwerkt.

Daarnaast zijn er enkele kleine inhoudelijke aanpassingen bij het Persoonsgebonden Budget, de omschrijving van de leefomgeving en de terugbetalingsregeling bij verkoop aangepaste woning.

Tot slot zijn er redactionele aanpassingen (actualiseren, het verbeteren van de leesbaarheid en opzet van de afzonderlijke beleidsstukken).

Reacties

U kunt uw zienswijze kenbaar maken aan Burgemeester en Wethouders van Korendijk, Postbus 3708, 3265 ZG Piershil of via [email protected].

De ingekomen reacties worden betrokken bij de definitieve ontwerpen van deze beleidsstukken. De verordening wordt daarna ter vaststelling voorgelegd aan de gemeenteraad. De twee andere beleidstukken worden door het college vastgesteld.

COMMISSIE VERGADERING

Op dinsdag 24 oktober 2017 wordt in het gemeentehuis van Korendijk, Voorstraat 31 te Piershil, een openbare vergadering van de commissie gehouden.

De commissievergadering begint om 20.00 uur. Iedereen die hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom.

Op de agenda van de commissie staan de volgende raadsvoorstellen:

– Najaarsnota 2017 Korendijk

– Subsidieverordening kindgebonden financiering peuteropvang en voorschoolse educatie   

  gemeente Korendijk 2018

– Programmabegroting 2018 gemeente Korendijk

– Herontwikkeling dorpshuizen Piershil en Goudswaard

Verder staat op de agenda:

– Presentatie nieuwbouwplannen Nieuw-Beijerland.

De burgemeester,

drs. S. Stoop 

Agenda en vergaderstukken

De vergaderstukken liggen ter inzage in het gemeentehuis en zijn te raadplegen op www.korendijk.nl, via startpagina doorklikken naar ‘Vergaderagenda’

U kunt u via onze site abonneren op de nieuwsbrief zodat u geïnformeerd wordt zodra er nieuwe stukken (voor commissie-en raadsvergaderingen) op de site staan. Als u een iPad heeft kunt u ook de gratis app “Politiek Portaal” downloaden. Dit is de publieke versie van de app waarmee de raadsleden vergaderen, alleen de openbare stukken zijn daarin te zien.

Spreekrecht burgers

Belangstellenden kunnen tijdens de openbare vergadering van de commissie het woord voeren, inspreken, over geagendeerde en niet-geagendeerde onderwerpen. Degene, die van het spreekrecht gebruik wil maken, meldt dit tenminste 24 uur voor de aanvang van de vergadering aan de griffie. Hij/zij dient hierbij zijn/haar naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij/zij het woord wil voeren, te vermelden. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord. De griffier is op maandag, dinsdag en donderdag te bereiken op tel: 088 647 17 95 of te e-mailen via het e-mailadres: [email protected]

Vergadering commissie live te beluisteren

Het is mogelijk de commissievergadering live te beluisteren via: www.korendijk.nl (op de startpagina van de gemeente doorklikken naar ‘Vergaderagenda’). Bent u niet in de gelegenheid deze uitzending te volgen dan kunt u deze, via dezelfde link, op een later tijdstip alsnog beluisteren.

Gast van de raad

Bent u politiek geïnteresseerd? Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor ‘Gast van de raad’. Elke maand kan een inwoner van Korendijk de raadsvergadering als VIP bijwonen en/of de cursus Politiek Actief volgen. Dit is een eenmalige cursus van zes avonden voor mensen die in de volgende raadsperiode politiek actief willen zijn.

Gemeentehuis op 16 november gesloten

Donderdag 16 november is het gemeentehuis voor het publiek gesloten in verband met een studiedag voor het personeel. Wij zijn dan ook telefonisch niet bereikbaar.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.