Strijen wint bij Neptunus Schiebroek

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

ROTTERDAM – Na de kater tegen Sparta-AV moest trainer Geert Meijer proberen de neuzen van de Strijense jonkies in de goede richting te krijgen. Hiervoor was het geroutineerde elftal van Neptunus-Schiebroek met hun ervaren coach Rob Jacobs op de bank, niet de meest ideale tegenstander. Tevens moest hij schuiven in zijn opstelling omdat Rolf de Man op de training een blessure had opgelopen; Glenn Mulder nam zijn plaats in en Desi Sanderse startte in de basis.

In de eerste helft was Neptunus de bovenliggende partij maar onzorgvuldig afwerken en een weer sterke keeper Natoe dos Santos wisten tot de 37e minuut schade te voorkomen. Daniel van Delft mocht toen vrijstaand de 1- binnenwerken. Ansluitend kreeg Alwin van der Werff nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker maar zijn inzet eindigde net naast het doel.

In de tweede helft bracht trainer Meijer enige wijzigingen aan en kreeg de PG Security Services equipe grip op het spel en moest keeper Angelo Spanjaart enkele malen handelend optreden, maar had hij in de 75e minuut geen antwoord op de vlammende inzet van Desi Sanderse, die de door hem zelf opgezette aanval met een streep vanaf de linkervleugel, die onhoudbaar tegen het net plofte. Neptunus was van slag en 3 minuten later wisten de Strijenaren daar van te profiteren. De weer vele meters afleggende Alwin van der Werff kwam door over de rechtervleugel en legde de bal panklaar op het voorhoofd van Mark Stam, die met een diagonale kopbal de Strijense voorsprong aantekende. In de slotfase probeerde Neptunus-Schiebroek nog de gelijkmaker aan te tekenen, maar een ijzeren defensie wist dit te voorkomen. Na een duwfout van Colin van den Berg was e rnog een licht opstootje; aanvoerder Nicky Erkelens mocht met een vermeende kopstoot voortijdig de kleedkamer opzoeken, maar omdat Colin van den Berg zijn tweede gele kaart kreeg – eerder kreeg hij er een wegens een vermeende schwalbe- eindigden beide ploegen met 10 man in het door de jonge scheidsrechter Groenendijk uit Middelharnis prima geleidde duel.

A.s. zaterdag ontvangt Strijen aan de Sportlaan het Klaaswaalse SSS voor de allereerste Hoeksewaardse derby in competitieverband tussen beide ploegen. Aanvang van de wedstrijd die onderling staat van scheidsrechter Kraak uit Piershil is om 14.30 uur.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.