Handtekening gezet onder intentieverklaring voor gebiedsontwikkeling Nieuw-Beijerland Zuid.

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

KORENDIJK – Dinsdag 31 oktober 2017 hebben gemeente Korendijk, Roosdom Tijhuis en Damgaarde BV hun handtekening gezet onder de intentieverklaring voor de gebiedsontwikkeling Nieuw-Beijerland Zuid. Die integrale ontwikkeling bevat de deelplannen Wonen aan de Kreek, Damgaarde en Akkerdreven. Het bijzondere van het plan is het ruimtelijk concept van landschappelijk wonen; een symbiose tussen natuur, landschap, cultuur en wonen.

De gebiedsontwikkeling beantwoordt aan de aanhoudende vraag naar woningen. RoosRos Architecten en bureau voor buitenruimte Ars Virens hebben het stedenbouwkundig plan voor Nieuw-Beijerland Zuid uitgewerkt. Het gaat om de percelen ten westen van de in aanbouw zijnde wijk ‘Wonen aan de Kreek’. Karakteristieke elementen in het gebied, zoals de boomgaard en de griend, zijn de basis voor het plan. Wonen en landschap worden in het plan met elkaar verweven. Tegelijk ontstaat een recreatieve meerwaarde. Met de ontwikkeling wordt het gebied publiek toegankelijk en wordt een totale rond­wandeling rond Nieuw-Beijerland in de nabije toekomst mogelijk.

Het plan sluit aan op de door de gemeenteraad van Korendijk vastgestelde woonvisie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.