Echtpaar Kwak uit Goudswaard 60 jaar getrouwd

373

Goudswaard – Maandag 6 november 2017 waren de heer en mevrouw Kwak – Buitendijk uit Goudswaard 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Servaas Stoop is het bruidspaar donderdagmorgen 9 november persoonlijk wezen feliciteren met dit diamanten huwelijksjubileum. Namens de gemeente heeft het bruidspaar een mooi bloemstuk in ontvangst mogen nemen.

De wieg van de bruid stond op 16 maart 1938 in Zuid-Beijerland. De bruidegom is in Goudswaard geboren op 23 april 1936 en woont daar nog steeds.

De bruid kreeg een lekke band toen zij met vriendinnen naar de film in Numansdorp was geweest.Er stopte een auto met daarin een aantal vrienden, waaronder de bruidegom, die de dame in kwestie wel wilde helpen. De bruid vergat haar tas toen de fiets was gemaakt, die vervolgens keurig werd thuis gebracht door de bruidegom. En zo is het gekomen….

Zij kregen twee dochters, vier kleindochters en drie achterkleinkinderen. De heer Kwak heeft eerst een militaire opleiding gevolgd, maar heeft daar niet zijn werk in gevonden.

Hij heeft altijd gewerkt in de bouw. Mevrouw Kwak heeft in de beginjaren van haar huwelijk meegeholpen in de kruidenierszaak van haar schoonouders en zwager in Goudswaard. Daarnaast had zij de zorg voor haar gezin.De bruidegom heeft 52 jaar lang postduiven gehouden. Mevrouw Kwak klaverjast heel graag en daarnaast houdt het bruidspaar van fietsen in de natuur.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.