Vrachtwagens op de busbaan bij Oud-Beijerland? Wethouder van Waveren, Van der Mark Transport testte het vandaag

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read
Op foto voor vrachtwagen van links naar rechts Jos Baldee (wijkagent Bedrijventerreinen Hoeksche Waard), Simon van der Mark en wethouder Harry van Waveren.
De vrachtwagen van Van der Mark Transport met daarin Simon van der Mark en Wethouder van Waveren onder begeleiding van Jos Baldee (wijkagent Bedrijventerreinen Hoeksche Waard)

Op foto voor vrachtwagen van links naar rechts Jos Baldee (wijkagent Bedrijventerreinen Hoeksche Waard), Simon van der Mark en wethouder Harry van Waveren.

HOEKSCHE WAARD – Op vrijdag 17 november reed wethouder Harry van Waveren mee met transportondernemer Simon van der Mark. Die was voor deze speciale gelegenheid zelf achter het stuur gekropen om de haalbaarheid van het selectief toelaten van vrachtverkeer op de busbaan aan te tonen.

“Als je vanuit de richting van Rotterdam door de Heinenoordtunnel komt, dan is daar een vrije rijstrook die vrijwel niet benut wordt en dat is doodzonde,” betoogt een bevlogen Van der Mark.  “Ik ben ervan overtuigd dat dit plan bijdraagt aan een soepeler doorstroming van het verkeer. Die paar vrachtwagens storen het busverkeer niet, terwijl ze tussen het reguliere personenvervoer zeker in de spits wel voor vertraging zorgen. Een zware truck trekt nou eenmaal minder snel op bij een stoplicht dan een luxe personenwagen.”

Wethouder van Waveren geeft aan het initiatief te steunen. “Ik heb onder andere economische zaken en verkeer in mijn portefeuille en op beide terreinen valt winst te boeken als dit inderdaad het  gewenste effect heeft. Ik zal bij het college van Oud-Beijerland pleiten om bij de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland – die over dit soort zaken gaat – te vragen of we een serieuze pilot kunnen starten. Deze rit met Simon van der Mark heeft wat mij betreft in elk geval bewezen dat de infrastructuur klaar is en dat de weg vrij is om door te pakken. Het voordeel van deze oplossing is dat er hoegenaamd geen kosten aan verbonden zijn, want al het asfalt ligt er al.”

Was het burgerlijke ongehoorzaamheid om de busbaan op te rijden? “Nee, zeker niet. We hadden het vooraf doorgesproken en politie-escorte aangevraagd,” reageert Simon van der Mark lachend. “Ik ben blij met de doortastendheid van de gemeente en ik geloof echt dat we op de goede weg zijn. ”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren