Strijen onderuit bij BVCB

Bergschenhoek –  Voor het seizoen werd BVCB als grote kampioenskandidaat getipt, maar door een valse start raakte de ploeg achterop de koplopers. Inmiddels is de ploeg van trainer Jan Everse op drift geraakt en is het afwachten of het koploper Hellevoetsluis dat door een imposante reeks inmiddels een voorsprong van 6 punten op Sparta heeft en 7 op zowel BVCB als Strijen het nog lastig kan maken.

Strijen kende een geweldige start. In de 4e minuut kopte de weer in de basis gestartte Romik van Driel een hoekschop van Desi Sanderse binnen, maar in de 12e minuut wist BVCB de gelijkmaker aan te tekenen:
na een flipperkastsituatie belandde de bal voor de voeten van Jeremy Stork die keeper Natoe dos Santos de trieste gang naar het doelnet liet maken. 1-1 leek ook de ruststand te worden, maar uit een slimme pass van de op het middenveld heersende Nick Walbeek verschafte de binnendoor wegglippende Rob Rutten een vrije doorgang en beheerst wist hij de 2-1 binnen te werken. Na de rust stond opnieuw Nick Walbeek aan de basis van de 3-1. Zijn vrije trap liet Jeremy Stork slim aan zich voorbij gaan, waarna opnieuw Rob Rutten vrij voor keeper dos Santos de 3-1 aantekende. Hierna gooide Strijen alle schroom van zich af en wist Mark Stam na een flipperkastsituatie de bal binnen te schieten: 3-2. Hoewel voetballend BVCB de bovenliggende partij was, had Strijen nog riant uitzicht op de gelijkmaker. Karam Bensedjed liet zijn tegenstander zijn hielen zien en legde de bal panklaar voor het BVCB-doel. Echter niet voor een aanstormende Mark Stam, maar een BVCB-verdediger wist de bal vlak voor hem weg te tikken.

Door de resultaten van afgelopen zaterdag pakte Hellevoetsluis definitief de eerste periodetitel. A.s. zaterdag wordt begonnen met de wedstrijden voor de 2e periodetitel en krijgt Strijen aan de Strijense Sportlaan bezoek van Piershil, dat door de nederlaag tegen Rhoon voorlopig even afhaakt voor de bovenste posities.