Julia van De Ring van Putten uit Spijkenisse gekozen tot winnaar van het Jongerendebat 2017

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het was niet eenvoudig, maar uiteindelijk riep de jury, onder voorzitterschap van wethouder Ina van der Werf-Weeda, unaniem Julia van De Ring van Putten uit Spijkenisse uit tot winnaar van het Jongerendebat 2017! Naast eeuwige roem ontving zij ook een mooie bokaal.

Vrijdagmiddag 24 november rondde Bibliotheek Hoeksche Waard de actie Nederland Leest af met het inmiddels traditionele jongerendebat. In de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland debatteerden vijftien vwo-leerlingen van het Hoeksche Lyceum uit Oud-Beijerland, het Revius Lyceum uit Maassluis en De Ring van Putten uit Spijkenisse over stellingen die betrekking hebben op het boek: Ik, robot van Isaac Asimov.

Tijdens de eerste ronde debatteerden de leerlingen op individuele basis tegen elkaar. Iedere debater liet met behulp van een rood/niet-mee-eens- of groen/wel-mee-eenspapier zien wat zijn of haar stellingname is. Slechts negen leerlingen mochten door naar de tweede ronde.

De jury bestond uit wethouder Ina van der Werf-Weeda (Oud-Beijerland), wethouder Kees Dijkman (Spijkenisse) en Geertje Wiersma van Bibliotheek Hoeksche Waard.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren