Look J. Boden exposeert: Everything is Image in Willemstad

0
234

WILLEMSTAD – Kunstenaar Look J. Boden presenteert op zaterdag 9 december zijn nieuwste fototentoonstelling Everything is Image. Zijn werk is te zien in Hotel Trusten in het Brabantse Willemstad.

Look J. Boden werd in 1974 geboren in Vlaardingen. Hij studeerde enige tijd Rechten in Rotterdam, maar volgde zijn hart en koos voor een creatieve carrière. Na een korte journalistieke loopbaan startte hij zijn eigen bedrijf, waarin hij afwisselend werkt als tekstschrijver, vormgever en fotograaf. Daarnaast was hij in 2015 en 2016 Stadsdichter van Vlaardingen. Sindskort is hij woonachtig in Willemstad.

Het fotografische werk van Boden kenmerkt zich door het verhalende karakter. Aan veel van zijn foto’s ligt een verhaal ten grondslag, dat hij in diverse lagen verbeeldt. “Mijn werk gaat verder dan registreren, ik hou ervan om mijn verhalen te regisseren, te vormen naar het beeld dat ik in mijn hoofd heb,” zei hij ooit in een interview. “Zelfs achter het meest eenvoudige lijnenspel zit een verhaal.”

Prestigieus
Zijn stijl wordt inmiddels opgemerkt bij jury’s van diverse wedstrijden. Zo behaalde hij eervolle vermeldingen bij de prestigieuze IPA International Photography Awards en de MonoVisions Photography Awards. In 2016 bracht hij het tot de top-4 van de Van Lanschot Kunstprijs en begin 2017 won hij de eerste prijs bij de Get Inspired Magazine Photo Contest.

De titel van de expositie verwijst naar de beroemde uitspraak ‘image is everything’, wat zoiets betekent als ‘imago is alles’. Boden draaide de zin om, en maakte er alles is imago van. Omdat image echter ook beeld betekent, zou er net zo goed alles is beeld kunnen staan. Daarmee legt hij voor het eerst in zijn bijna 10-jarige carrière de betekenis van de tentoonstelling volledig in handen van de bezoeker.

  • Look J. Boden – Everything is Image
  • fototentoonstelling
  • Opening: zaterdag 9 december 2017 om 15.00 uur
  • Locatie: Hotel Trusten, Voorstraat 47 – 49, Willemstad
  • De expositie is tijdens openingstijden te zien tot en met 28 februari 2018

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.