Alleen verliezers bij SSS Klaaswaal tegen sv Piershil

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

KLAASWAAL – De derby tussen SSS en Piershil is in 2D is geëindigd in een spectaculaire 3-3, na 1-1 halverwege. Toch verliet niemand in een jubelstemming het terrein, een schandelijk incident uit de slotfase van het duel overschaduwde alle sportieve bespiegelingen. Piershil kwam razendsnel op voorsprong toen Jan Jaspers uit een voorzet van Stephan Baaij raak kopte: 0-1. Vanaf de stip mocht Max Pelkman de gelijkmaker binnen trappen (1-1) in een gelijkopgaande wedstrijd. Ook in de tweede helft wist Piershil heel snel het net te vinden, deze keer trapte Baaij zelf bekeken raak: 1-2. Het lukte SSS niet om een gaatje te vinden in de hechte Piershilse defensie, de gasten speelden hun beste duel van dit seizoen. Nadat invaller Geert Bakker na 72 minuten de 1-3 liet aantekenen leek het duel dan ook gespeeld.

Met nog 12 minuten op de klok kreeg de prachtige voetbalmiddag echter een donkere wending. Oorzaak daarvan waren de door een verward persoon gedane grove racistische uitlatingen jegens de grensrechter van Piershil. Nog voordat scheidsrechter Van Lith de kans kreeg om eigenhandig te staken hielden enkele ontdane Piershil-verdedigers de wedstrijd al voor gezien en liepen richting kleedkamer. Het was achteraf wrang te moeten constateren dat juist de thuisclub hier voordeel uit haalde. Na de afkoelingsperiode was Piershil niet meer bij de les en maakte Dennis de Cauwer er met twee fraaie goals 3-3 van. Sportief gezien reden voor een feestje bij de thuisclub, moreel gezien kon het puntje met een zwarte rand de vieze nasmaak van een dag met alleen verliezers niet wegnemen. ,,Ik ben er doodziek van. Die onderbreking was niet in ons voordeel”, zo reageerde Piershil-trainer Richard Verhoeven na afloop.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.