Strijen onderuit tegen koploper Hellevoetsluis

STRIJEN – In de loop van de afgelopen jaren is gebleken dat Hellevoetsluis niet de ideale tegenstander is voor de Strijense P G Security Systems equipe en zeker dit seizoen zijn zij ongenaakbaar koploper in de ieder jaar verrassende 2e klasse D.
Strijen bracht zichzelf in de problemen in de 8e minuut toen slecht wegwerken in de defensie, gevolgd door een overtreding, een vrije trap opleverde net buiten het strafschopgebied en Patrick Struijk zijn inzet met een mooie krul over de muur in het Strijense doel zag belanden. Drie minuten later veerde de trouwe Strijense aanhang op; de opstomende Rik Bakker leverde een prima voorzet af en Mark Stam leek binnen te koppen. Echter keeper Danijel Ribaric wist de bal nog met zijn vingertoppen tegen de lat te werken. Vervolgens kwam Strijen in een man-meer situatie toen verdediger Tijs van der Heuvel –na verkeerd inspelen van Ribaric – de doorgebroken Karam Bensedjed onderuit haalde en voortijdig mocht gaan douchen. De aansluitende vrije trap van Mark Stam werd gestopt door keeper Ribaric. De dikverdiende gelijkmaker kwam in de 30e minuut op het scorebord toen een indraaiende bal van Alwin van der Werff licht getoucheerd werd en keeper Ribaric verraste: 1-1.
Na de rust leek Mark Stam Strijen op voorsprong te koppen, maar scheidsrechter Giebels uit den Haag had een aanvallende duwfout geconstateerd. Een groot misverstand bracht Hellevoetsluis weer op voorsprong; in een ongevaarlijke situatie kopte Romik van Driel de bal terug op keeper Natoe dos Santos, die echter zijn doel had verlaten waarna de meelopende Ken Luyendijk de bal in het lege doel kon schuiven. Strijen bleef het doel van Hellevoetsluis onder vuur nemen, maar was ongelukkig in de afwerking. Wederom Stam zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen en vervolgens kwam ook Strijen met 10 man te staan na een domme reaktie van Desi Sanderse; na reeds een gele kaart ontvangen te hebben kreeg hij zijn tweede kaart in verband met aanmerkingen op de leiding. Niels Konijnenburg was nog dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Ribaric wist zijn inzet in de slotfase onschadelijk te maken.
A.s. zaterdag speelt Strijen de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Om 14.30 uur wordt in en tegen Berkel gespeeld. Zaterdag 23 december is bij Strijen weer de traditionele Boutmiddag.