Rotaryclub Hoeksche Waard schenkt tulpenbollen

355

OUD-BEIJERLAND – Maandag 18 december 2017 zijn drieduizend tulpenbollen ter aarde besteld bij de Rembrandtrotonde aan de Langeweg. De bollen zijn een geschenk van Rotaryclub Hoeksche Waard-Binnenmaas. Na de voorbereidende werkzaamheden door de mannen van de buitendienst werd een aantal bollen geplant door wethouder Piet van Leenen en voorzitter van de Rotaryclub Irene van Bentum.

Rotaryclubs maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Alle clubs zetten zich in voor goede doelen, zowel lokaal als internationaal. Samen aan service-projecten werken, versterkt de onderlinge band.

“We organiseerden afgelopen zaterdag voor de zesde keer de spectaculaire Santa Run en vervullen mooie grote en kleine wensen van inwoners via de Rotary Wensboom. Ook dit jaar hebben wij weer volop tulpenbollen verkocht voor de ‘bloeiende’ actie End Polio Now!”, zegt huidig clubvoorzitter Irene van Bentum. “Wist je dat voor slechts €0,54 een kind voor het leven gevaccineerd kan worden tegen polio? Ondanks dat we dit programma vanuit de Rotary al jaren steunen, is deze ziekte nog altijd niet uitgeroeid. Goed om te weten dat elke gedoneerde euro wordt verdriedubbeld door de Bill & Melinda Gates Foundation, dus we blijven onze best doen!”

Voor wethouder Piet van Leenen is het duidelijk: “Een mooie combinatie van het verfraaien van de omgeving en het steunen van een goed doel. Met dank aan Rotaryclub Hoeksche Waard Binnenmaas”.

Zó veel tulpen…dat moet in ’t voorjaar een spectaculaire aanblik opleveren!


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.