Afscheid Cromstrijen SGP-raadslid Jaap Oudeman met een koninklijk tintje

0
523

NUMANSDORP – Na 14,5 jaar dienst nam Jaap Oudeman op dinsdag 19 december tijdens de raadsvergadering afscheid als SGP-raadslid. Vanwege zijn vele verdiensten voor de gemeente Cromstrijen werd hij ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau door burgemeester Jan Luteijn.

Burgemeester Luteijn bedankte Jaap Oudeman voor zijn langdurige inzet voor de gemeente. “Voor zoveel jaren inzet op het politieke erf van Cromstrijen zeggen we je hartelijk dank. Niet alleen voor het reguliere raadswerk, maar ook voor je extra inzet als voorzitter van diverse gremia. We bedanken je voor je collegialiteit, je vriendelijkheid en je humor.” Aldus burgemeester Luteijn.
Ook benoemde hij hoe de heer Oudeman zijn rol als raadslid vervulde. “We hebben jou in de commissie- en raadsvergaderingen leren kennen als een raadslid die wist waar hij het over had. Goed voorbereid, in debat met anderen, voorzien van een motie of amendement. Je was de man van de verbinding en gaf anderen kansen om mee te doen of om een motie aan te passen voor nog meer draagvlak.”

Na de toespraak mocht burgemeester Luteijn de heer Oudeman ook een lintje opspelden. Jaap Oudeman (55 jaar) ontving de koninklijke onderscheiding omdat hij sinds 2003 onafgebroken SGP-raadslid was van de gemeenteraad van Cromstrijen. Tot 2014 was hij plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad en voorzitter van de Werkgeverscommissie van de griffie. Ook was hij voorzitter van de Vertrouwenscommissie en voorzitter van de Commissie Algemene en Bestuurlijke Zaken.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.