‘Jeugdleden muziekverenigingen Binnenmaas naar voorstelling De Notenkraker’ in Theater de Doelen in Rotterdam

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Rotterdam – Op zaterdag 30 december vertrokken drie bussen met jonge muzikanten en hun ouders van de Hoeksche Waard naar Rotterdam. Met meer dan 120 mensen ging het naar De Doelen voor de voorstelling De Notenkraker van Tsjaikovsky, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest in samenwerking met Theater Terra. Deze excursie is mogelijk gemaakt door gemeente Binnenmaas en werd georganiseerd door Helma Wagemakers van het CMK en San Vermaas, medewerker kunstzaken gemeente Binnenmaas.

Gemeente Binnenmaas besloot dit bijzondere uitje te organiseren in navolging van het bezoek van de voetbaljeugd van Binnenmaas aan Sparta eerder dit jaar. Door dit zeer geslaagde evenement kwam wethouder Arie Mol op het idee om iets dergelijks ook te organiseren voor de muziekverenigingen. De voorstelling in De Doelen was de perfecte gelegenheid; deze speciale uitvoering van het beroemde ballet De Notenkraker met de muziek van Tsjaikovsky is speciaal voor kinderen omgezet in een poppenspel door Theater Terra. Alles werd uit de kast gehaald om het verhaal te vertellen: van filmfragmenten met behulp van een greenscreen tot een levensgrote draak. En dit alles op de prachtige muziek van het fenomenale Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De kinderen van Tavenu, Showkorps Juliana en NLS uit ’s-Gravendeel, Maasmuziek uit Maasdam, tienerkoor Differenz uit Puttershoek en Da Capo uit Heinenoord hebben genoten van de voorstelling die voor een aantal van hen ook de eerste kennismaking met een echt symfonieorkest in een serieuze concertzaal was. Voor een jonge muzikant een geweldige ervaring. Ook de door De Doelen georganiseerde Meet & Greet met dirigent Otto Tausk en twee van de hoofdrolspelers na de voorstelling was een bijzondere ervaring. Zoals één van de meegereisde ouders liet weten: ‘Wat is dit leuk, het voelt echt als een cadeautje!’

Enthousiast over het grote aantal deelnemers en het plezier dat iedereen, jong en oud, er aan beleefd heeft liet wethouder Mol weten trots te zijn op gemeente Binnenmaas die deze evenementen mogelijk maakt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.