De 5 gemeenten in de Hoeksche Waard moeten de komende 365 dagen aan de bak voor de nieuwe gemeente Hoeksche Waard

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

HOEKSCHE WAARD De ministerraad heeft op vrijdag 13 oktober 2017 het wetsvoorstel tot fusie van de 5 gemeenten in de Hoeksche Waard en het voorstel van de Raad van State, verstuurd naar de Tweede Kamer voor behandeling. Indien de 2e en 1e kamer instemmen is de gemeente Hoeksche Waard over 365 dagen een feit!

Het wetsvoorstel en het advies ondersteunen het besluit van de provincie om te kiezen voor een samenvoeging van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen tot één gemeente Hoeksche Waard. Het kabinet streeft naar invoering van deze herindeling per 1 januari 2019.

“Nu het wetsvoorstel over de Hoeksche Waard voor behandeling bij de Tweede Kamer ligt, is er een belangrijke stap gezet in deze langlopende discussie over de bestuurlijke toekomst. Het blijft van belang dat de 5 gemeenten tijdig starten met het treffen van voorbereidingen voor de start van de nieuwe gemeente”, aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.
Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.