Column: Een boek, een jaar

0
169

Een nieuw jaar is begonnen, een jaar waarin ik de lezers van mijn column gezondheid en plezier toewens en dromen die uit mogen komen! Misschien is het handiger om eerst te wensen dat meer mensen mijn columns gaan lezen, maar dat is een ander verhaal (ik zeg: deel en retweet en prijs me aan)

Het boek van het nieuwe jaar heeft 365 bladzijden en er zijn er alweer 2 “uit” … De eerste bladzijde vertelt het verhaal van veel nieuwjaar zoenen, de laatste oliebollen opsnoepen en de Kerstboom aftuigen en bladzijde 2 gaat over de dag dat voornemens alweer sneuvelen, het journaal weer begint met politiek en er bij de supermarkt gewoon brood met kaas in het mandje gaat.

De vergelijking tussen een kalenderjaar en een boek voelt als twee grootheden aan elkaar gelijkstellen.

Wat een zin was dat, u begrijpt nu vast dat ik graag lees! Als ik een boek lees dan geniet ik! Het feit dat iemand woorden op papier zet waar een ander van geniet, om lacht en huilt, soms misschien ergert en een stukje verderop van leert…tja, dat is toch knap. Dat is een gave. Je leert de personages kennen, gaat met ze mee op avontuur of komt achter hun geheimen. Kwaad worden op iemand of erger: afscheid nemen. En soms stiekem verliefd worden… Na alle woorden is er de laatste bladzijde en dan klapt het dicht.

Dan is er even stilte….

En hoe makkelijk pak je een nieuw boek en hoe vloeiend wisselen we van jaar, weet u…. neem alles in u op, geniet van de fijne dingen en sla u door de nare dingen heen.

Dat is het leven!

Of dat goede boek.

Jacqueline

PS enkele recensies bij het boek van de foto bij deze column luidden zo:

“Het schrijverschap van Foer is een meesterhand die zich van conventies niets aantrekt omdat het van nature over het vermogen beschikt te laten lachen en te ontroeren” “Lees, je kunt de hartslag van het leven voelen”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.