AFVALBOX uit Maasdam, inspirator voor circulair ondernemen

Meer dan vijftig circulaire koplopers openen hun deuren tijdens de derde Week van de Circulaire Economie.

0
435

Van 15 tot en met 19 januari 2018 vindt de derde Week van de Circulaire Economie plaats. Als onderdeel van deze Week organiseert AFVALBOX, kennismaken met Circulaire Afvalbakken. Bij Blue City in Rotterdam (voormalig Tropicana) zijn maar liefst vier speciaal ingerichte afvalstraatjes geplaatst waar je duurzaam afval kan scheiden zoals o.a. Paper, Plastics, Organic and Residual. Samen met 56 andere circulaire koplopers laten zij met de georganiseerde evenementen zien dat circulair ondernemen niet alleen noodzakelijk is, maar ook enorm kansrijk.

AFVALBOX ontwikkelde circa twee jaar geleden een circulaire duurzame afvalbak. De afvalbak is gemaakt van Kraftliner karton, een natuurproduct waarvoor geen bossen zijn gekapt maar gekweekt. De afvalbak is vrijwel zonder CO2 emissie geproduceerd en na jaren van gebruik ook nog eens 100% recyclebaar. Meer informatie over hun evenement is te vinden op www.circulairondernemen.nl/evenementen/maak-kennis-met-circulaire-afvalbakken

De experts binnen de deelnemende bedrijven vertellen over hun best and worst practices en alle do’s and don’ts. Leer van de bedrijven die nu al slim ondernemen en raak geïnspireerd tijdens de vele evenementen, verspreid door heel Nederland. Ontvang handvatten om circulaire principes toe te passen binnen je eigen organisatie. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.deWeekvandeCirculaireEconomie.nl

AFVALBOX heet je van harte welkom bij Blue City op: Woensdag 17 januari tussen 8.00 en 10.00 uur of vanaf 15.30 tot 19.00 uur en Donderdag 18 januari 2018 tussen 9.30 en 12.00 uur. Meer informatie over afvalbox vindt je op www.afvalbox.net

Locatie:


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.