Herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp in Strijen

0
310

STRIJEN – De gemeente Strijen staat op 1 februari a.s. stil bij de slachtoffers van de Watersnoodramp in 1953. Tijdens de rampnacht van 1 februari 1953 en de dagen erna verloren 44 inwoners het leven.

In 2018 is het 65 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. De stormvloed van 1953 was een gebeurtenis van enorme betekenis voor de samenleving, die een blijvende plek inneemt in de collectieve herinnering. De Watersnoodramp is één van de 50 vensters in de canon van de Nederlandse geschiedenis.

Op de Algemene Begraafplaats in Strijen vonden de slachtoffers hun laatste rustplaats. Op elk graf ligt een granieten tegel waarin de naam en de leeftijd van de overledene werden aangebracht. Op 1 februari a.s. vindt bij die graven een bescheiden herdenkingsbijeenkomst plaats.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.