CDA Barendrecht wil A29 ontlasten met A4 tussen Hoogvliet en Klaaswaal

4592

BARENDRECHT – De Barendrechtse wethouder en CDA-lijsttrekker Peter Luijendijk zoekt samenwerking met de regio om de A4 vanaf Hoogvliet door de Hoeksche Waard tot Klaaswaal door te trekken. Zo wil hij de A29 dwars door Barendrecht ontlasten.

Bereikbaarheid houdt niet op bij de gemeentegrens, aldus Luijendijk afgelopen donderdag in het Barendrechtse radioprogramma Gemeenteloket bij Exxact. Het traject maakt onderdeel uit van de zogenoemde corridor Rotterdam-Antwerpen. In 2018 start de overheid een zogenoemd MIRT onderzoek naar de ontwikkelkansen van dit traject op het gebied van economie, duurzaamheid en innovatie en de verschillende transportmogelijkheden.

De uitzending van Gemeenteloket is hier terug te luisteren en meer informatie over het MIRT onderzoek is te vinden op www.mirtoverzicht.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.