Regeerakkoord volgt aanpak vrijeschoolonderwijs Leeuwenhartschool in Oud-Beijerland

0
898

OUD-BEIJERLAND – De bijzondere aanpak van het vrijeschoolonderwijs staat op 22 januari centraal op een informatieochtend van de Leeuwenhartschool in Oud-Beijerland.  Een actueel onderwerp, nu er in het regeerakkoord afspraken zijn gemaakt om tijdens de kleuterperiode geen toetsen af te nemen binnen het leerlingvolgsysteem. Een methode die bij vrijescholen al meer dan 100 jaar wordt gehanteerd. De informatieochtend, die  toegankelijk is voor geïnteresseerde ouders, zal onder andere gaan over actuele ontwikkelingen in het kleuteronderwijs.

Op de Leeuwenhartschool wordt bij kleuters niet naar toetsresultaten, maar naar leerrijpheid gekeken. “Kinderen doorlopen verschillende fases in hun jonge leven”, vertelt Anita Torenvlied, schoolleider van de Leeuwenhartschool. “Wij stemmen daar ons onderwijs en de lesstof op af zodat ieder kind zich, via een eigen weg, optimaal kan ontwikkelen. Onze kinderen vormen zich daardoor als flexibele, zelfstandige en betrokken mensen die de weg naar volwassenheid vol zelfvertrouwen kunnen voortzetten”.
 
Deze begrippen, maar ook leerrijpheid, het leerplan en periodiek onderwijs komen aan bod tijdens deze informatieochtend. Meer informatie: www.leeuwenhartschool.nl/informatieochtend

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.