2 en 9 maart Musical ‘We zijn er bijna…’ in Concordia in ‘s-Gravendeel, Hoeksche Duiven wederom op de planken

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

HOEKSCHE WAARDDe musical is terug in de Hoeksche Waard. En hoe! Na het succes van ‘Er zit een duif op het dak’ een klein jaar geleden staan de Hoeksche Duiven in 2018 wederom op de planken. In Partycentrum Concordia in ’s-Gravendeel, zullen de ‘Duiven’ op de vrijdagen 2 en 9 maart de zonnige, vrolijke, humoristische, amoureuze en crimineel leuke musical ‘We zijn er bijna…..’ opvoeren. Een musical, origineel geschreven door Tineke van Zalinge en met bekende liedjes die uitnodigen om mee te neuriën of te zingen.

Het avontuur van de Hoeksche Duiven begon medio 2016. Onder de vlag van Welzijn Hoeksche Waard werd toen de aanzet gegeven voor een musicalproject voor en door 55-plussers. Het project bleek niet alleen een geweldig succes, maar ook leeftijdsoverstijgend: jong en oud genoten van de vier uitvoeringen die de Hoeksche Duiven – zoals het gezelschap zich in de aanloop naar de première in februari 2017 was gaan noemen – hebben gegeven.

Dat succes schreeuwde om een vervolg en dus werd afgelopen zomer de knoop doorgehakt: een vervolg van het project, wederom gecoördineerd door Welzijn Hoeksche Waard, was geboren. Met Monique de Vaan als enthousiaste regisseur begon de cast, met veel deelnemers van het eerste uur en enkele nieuwe spelers, aan de aanloop naar een tweede grote musicaluitvoering die met veel zelfwerkzaamheid tot stand is gekomen. Het decor is zelf uitgedacht en vervaardigd en past geheel bij de sfeer van de musical: zomers, zonnig en reislustig.

Inmiddels zijn de laatste voorbereidingsweken aangebroken. Op 2 maart beleven de Hoeksche Duiven hun moment suprème bij de première om 20.00 uur in Concordia in ’s-Gravendeel, dat ook een week later plaats van handeling is van een verhaal over een rondtrekkend gezelschap dat aangevoerd door de onverstoorbare reisleider Hugo (‘zeg maar Huug’) van avontuur in avontuur beland. Een verhaal gelardeerd met evergreens en vleugjes buitenlandse invloeden. Ingrediënten voor een onvergetelijke avond vol vermaak, met een toneelgenre dat nog slechts zelden op het eiland vertoond wordt.

Kaarten voor deze musical zijn vanaf vrijdag 26 januari verkrijgbaar via de website www.hoekscheduiven.nl Maar ook in dit geval geldt: wees op tijd, want vol is vol


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren