Expositie 7e editie Kunstprijs Binnenmaas

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MAASDAM – Voor de zevende keer sinds 2010 organiseert de Kunstcommissie van gemeente Binnenmaas de Kunstprijs Binnenmaas. Dit jaar exposeren vijftien jonge afgestudeerden van de Academie St. Joost in Breda hun werk in het gemeentehuis. De expositie is te zien van 26 januari tot en met 15 maart 2018.

Om en om bezoekt de Kunstcommissie de eindexamenexposities van de Academie St. Joost in Breda en de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. Zij nomineren op persoonlijke titel de volgens hen meest getalenteerde kunstenaars. Ook dit jaar bepaalt een vakjury in al haar ervaring en wijsheid wie de winnaar wordt van deze zevende Kunstprijs. De jury bestaat uit: Gerrit Willlems (conservator moderne kunst Dordrechts Museum), Sybille van Gameren (vormgeefster en ondernemer) en Marleen van Wijngaarden (beeldend kunstenaar). De winnaar wordt bekendgemaakt op donderdag 25 januari 2018.

Voor deze zevende editie heeft de Kunstcommissie de eindexamententoonstelling van de Academie St. Joost bezocht. Het grote aantal afdelingen, zeer uiteenlopend van aard en karakter, maakten het dit jaar bijzonder lastig om een afgewogen keuze te maken uit het enorme aantal afgestudeerden. Toch is de Kunstcommissie er in geslaagd vijftien toppers te selecteren. De presentatie in het gemeentehuis is afwisselend en boeiend door evenwicht in beeld en inhoud van het getoonde werk, en mede door het samenbrengen van de verschillende disciplines.

Deelnemende kunstenaars zijn dit jaar Emily Koo, Amanda Winnemuller, Nick Duijnstee, Eltica Beckers, Sarah Kaptein, Sanne Sprengers, Ruben Vlijm, Sanne Tops, Roos Pierson, Kayleigh Schaafsma, Melissa Vermeule, Rick van Meel, Mariëlle Muizer, Nina Maertens en Myrthe Sterk.

Uitreiking Kunstprijs

Belangstellenden zijn donderdag 25 januari 2018 van harte welkom op de feestelijke uitreiking van de Kunstprijs Binnenmaas 7e editie vanaf 16.30 uur. Rond 17.00 uur maakt burgemeester André Borgdorff de winnaar bekend.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.