Meer dan 500 soorten wilde planten in de Hoeksche Waard in 2017

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Donzige Klit waargenomen in Strijensas

HOEKSCHE WAARD – Het afgelopen jaar werden achttien nieuwe plantensoorten in de Hoeksche Waard gevonden. De werkgroep van het Hoeksche Waards Landschap , die bestaat uit 22 actieve floristen en in het plantenseizoen wekelijks op stap gaat, inventariseerde in 2017  32 km-hokken (1×1 km) en vond daarin 532 soorten wilde planten. Hierbij moeten nog de losse waarnemingen worden opgeteld.

Onder de nieuw gevonden plantensoorten zijn soorten als Muurfijnstraal, Riviertandzaad, Tweekleurig springzaad, Stijve naaldvaren, Ruige fijnstraal, Draadgierst, Bleek cypergras, Amerikaanse kruidkers en Goudbes. Behalve in natuurgebieden, zoals de Esscheplaat, het Groote Gat, het eiland Tiengemeten, de Hoogezandsche Gorzen en terreinen van project Argusvlinder en Vlietproject, werd ook naar planten gezocht op dijken, in grienden en oeverlanden en zelfs in de bebouwde kom van dorpen als Strijen en Zuid-Beijerland. De variatie in de onderzochte terreinen zorgde voor een grote diversiteit aan plantensoorten.

Het verslag geeft een overzicht van de activiteiten van de werkgroep en per geïnventariseerd gebied wordt een lijst met gevonden plantensoorten getoond. Tevens is van een groot aantal inventarisaties verslag gelegd, worden de nieuwe soorten belicht en wordt het verslag geïllustreerd met een biodiversiteitskaartje en veel kleurenfoto’s van de hand van de werkgroepleden. Meer kunt u vinden in het jaaroverzicht van de Plantenwerkgroep HWL  en ook in de daarbij behorende bijlagen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.