Verjonging in de raad van Cromstrijen, Drie nieuwe jonge raadsleden in gemeenteraad

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

CROMSTRIJEN – De gemiddelde leeftijd van de gemeenteraad van Cromstrijen is gisteravond flink wat jaren naar beneden gegaan. De afgelopen twee maanden zijn drie nieuwe, jonge raadsleden in de gemeenteraad gekomen. Gerjan Neele (28 jaar, SGP), Jeffrey Quartel (27 jaar, D66) en Hans Seip (35 jaar, SGP).

De jonge mannen begonnen hun politieke carrières bijna allemaal als commissielid. Nadat ze lid werden als steunfractielid kwamen ze alle drie na gemeenteraadsverkiezingen terecht bij een commissie. Hans Seip kwam na de verkiezingen van 3 maart 2010 in de Commissie ruimtelijke en beheerszaken. “De ambitie om raadslid te worden heb ik altijd gehad. Hoewel naar mate de jaren verstreken ik soms wel ging twijfelen of die ambitie ook haalbaar was.”

Politiek Actief 

Bij Jeffrey Quartel kwam de interesse in politiek door zijn stage in 2013 bij de gemeente Goeree-Overflakkee en deed daar vervolgens een cursus Politiek Actief. “Dat jaar sloot ik mij als steunfractielid aan bij D66. Vanaf de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zit ik in de Commissie algemene en bestuurlijke zaken. Naarmate de verkiezingen er aan kwamen, groeiden mijn ambities om raadslid te worden – om wat te betekenen voor de samenleving, de inwoners van onze gemeente. Nu ben ik het geworden, helaas om een treurige reden (overlijden van raadslid Johan Stokman, red.). Maar ik ga de uitdaging aan!”

Voor Gerjan Neele geldt hetzelfde traject. Hij is sinds 2012 actief binnen de SGP fractie en sinds de verkiezingen in 2014 lid van de Commissie maatschappelijke zaken. “Het was niet vanaf het begin mijn ambitie om raadslid te worden of om verder te gaan in de politiek”, aldus Gerjan. “Maar door het afscheid van raadsleden Ad Herweijer en Jaap Oudeman kwam het in een stroomversnelling. Als nieuwe generatie raadsleden hebben we er zin in en gaan we voortborduren op de goede basis die is gelegd door onze voorgangers.”

Bijzonder jaar

De drie raadsleden komen in de raad tijdens een bijzonder jaar. Daar zijn ze zich van bewust. “Voor de Hoeksche Waardse gemeenten en dus ook voor Cromstrijen wordt dit een spannend jaar”, aldus Hans Seip. “Wel of niet herindelen. Toch ga ik er vanuit dat ik voor Cromstrijen op wezenlijke punten, zoals bypass Klaaswaal, mijn bijdrage kan leveren. Het zou mooi zijn als we daar met elkaar de gestelde doelen gaan halen.” Ook Gerjan gaat uit van een fijne en constructieve samenwerking met de collega raadsleden en het college. “Ik hoop het komende jaar waar mogelijk een bijdrage te kunnen leveren om zo ook de belangen van onze inwoners te kunnen blijven behartigen.”

Meer jonge raadsleden 

Met zijn 27 jaar is Jeffrey het jongste raadslid. “Ik vind het een goede ontwikkeling dat er nu meer jongere raadsleden in de gemeenteraad van Cromstrijen zijn. Zo krijg je ook een betere afspiegeling van de samenleving van Cromstrijen in de gemeenteraad.”

“De recente start van drie jonge raadsleden laat de gemiddelde leeftijd van onze gemeenteraad maar liefst zeven jaar dalen”, aldus burgemeester Jan Luteijn. “Dat is echt bijzonder in deze tijd. Ik ben blij verrast dat drie jongemannen ambitieus gaan meedoen in het openbaar bestuur. Ik wens ze een inspirerend en vruchtbaar 2018 in Cromstrijen!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren