AED-netwerk in Cromstrijen officieel in gebruik genomen op Valentijnsdag

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Heijblom FotografieNUMANSDORP – Woensdag 14 februari werd in het gemeentehuis van Cromstrijen in Numansdorp op feestelijke wijze het AED-netwerk van Cromstrijen officieel in gebruik genomen. Op initiatief van burgers en stichting Hartveilig Wonen zijn er nu 19 AED’s verspreid over Klaaswaal en Numansdorp. Hiermee is Cromstrijen een stuk veiliger geworden voor het hart.

AED-netwerk 24/7 

Voor een volledig dekkend AED-netwerk in de gemeente Cromstrijen waren minstens 19 AED’s nodig. Verschillende bedrijven, instellingen en verenigingen stelden daarom hun AED of gebouw beschikbaar om deel uit te maken van dit netwerk. Daar waar er geen AED voorhanden was, schaftte de gemeente die aan. Hierdoor is binnen een straal van circa 250 meter, op elk moment van de dag, altijd een AED beschikbaar.
Het AED-netwerk is belangrijk omdat de centralist van de ambulancedienst, na een melding van een hartstilstand via 112, burgerhulpverleners zo direct kan verwijzen naar de dichtstbijzijnde AED. Hiermee stijgen de overlevingskansen van slachtoffers aanzienlijk doordat de AED sneller ter plaatse is.

Harten

Op het gemeentehuis waren alle deelnemers van het AED-netwerk uitgenodigd om het netwerk officieel in gebruik te nemen. Omdat de officiële in gebruik name op Valentijnsdag viel, was het thema van de avond dan ook ‘harten’. Burgemeester Luteijn benadrukte in zijn toespraak het belang van dit AED-netwerk en bedankte alle deelnemers. De plaatsing van een AED in de AED-kast door de burgemeester en de AED-mascotte bij de ingang van de sporthal symboliseerde de officiële start van het AED-netwerk.                                                                                                                                 

Aanmelden

Ook uw AED aansluiten op het netwerk? Of wilt u zich aanmelden als burgerhulpverlener? Ga dan naar www.hartveiligwonen.nl.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.