Badmintonner Rens Lagrouw uit Oud-Beijerland speelt goed op het Europees Jeugd Kampioenschap in Kazan in Rusland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

KAZAN ( RUSLAND ) –  Voor badmintonner Rens Lagrouw (13) is de kwartfinale van de mannendubbel, met Noah Haase, het eindstation bij EJK U15. In het Gemengd Dubbel wist hij met Chloë Li de 8e finale te halen.

Voor de strijd om een plek in de kwartfinales bij de Europese Jeugdkampioenschappen U15 in Kazan (Rusland) kwamen nog drie koppels in actie voor Nederland. Een mix, een mannendubbel en een vrouwendubbel.

Als eerste mochten Rens Lagrouw en Chloë Li aantreden. Ze moesten het opnemen tegen het als eerste geplaatste Bulgaarse koppel Egor Borisov / Mariia Golubeva. De fysiek sterke Bulgaren waren een maatje te groot: 7-21,12-21.
Het koppel eindige in de 8e finale.

Het mannendubbel Rens Lagrouw/Noah Haase liet zien dat ze in de kwartfinales thuis hoorden. Ze wonnen van het 5/8e geplaatste koppel Yehor Leontyev / Mykhailo Vyshnevyi uit Oekraïne met duidelijke cijfers: 21-12, 21-16.

Kwartfinales
Het Nederlandse jeugdteam U15 ging in de kwartfinales de strijd aan om de medailles. Voor Rens en Noah was het een lastige opgave tegen een sterk Deens koppel. De als 3/4e geplaatste Denen Jakob Houe en Christian Faust Kjær pakten ook redelijk eenvoudig de winst: 6-21, 10-21.

Foto Badminton Nederland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.