Strijen verliest van CWO

STRIJEN – De wedstrijd Strijen – CWO stond in het teken van aansluiten bij de top van de middenmoot of voorzichtig naar de onderste plaatsen te moeten kijken. Het ervaren elftal van CWO uit Vlaardingen gooide alles in de strijd en wist uiteindelijk de Strijense PG Security Services equipe met lege handen achter te laten. Tekenend voor de strijdlust van CWO was de onbesuisde sliding van een Vlaardingse verdediger ter hoogte van de Strijense dugout, waardoor Strijens’verzorger Ronald Pijlman met een fikse blessure zijn werkzaamheden moest beeindigen en geblesseerd voortijdig naar de kleedkamer verdween. CWO en hun verzorger Henk Vlielander waren zo sportief de honneurs waar te nemen in het verdere verloop van de wedstrijd.

De eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en hoefden beide keepers Natoe dos Santos en ex-Strijen keeper Yordi Godijn tot aan de 39e minuut nauwelijks in aktie te komen. De laatste 6 minuten van de eerste helft was het aan beide kanten alle hens aan dek. Eerst kopte de kaptein Igor Markovic een hoekschop in en werd de bal vervolgens door Jordi de Bruin langs de Strijen-keeper in het doel gewerkt: 0-1. 2 minuten later stond de 1-1 al op het scorebord, toen scheidsrechter van Drunen uit Barendrecht de bal op de penaltystip deponeerde na een handsbal binnen de beruchte lijnen; Mark Stam pakte dit buitenkansje met beide handen aan. Op slag van rust liet een oprukkende CWO-aanvaller zich slim vallen na een verdedigende aktie van Desi Sanderse. Scheidsrechter van Drunen beoordeelde dit als een overtreding op een doorgebroken speler en Desi Sanderse mocht voortijdig gaan douchen. De hierop volgende vrije trap werd door Laurens Cruz met een heerlijke boog over de muur in de kruising gedeponeerd en kon CWO met een voorsprong van 1-2 en een numerieke meerderheid gaan rusten.

Na de theepauze gooide Strijen alles op de aanval en kreeg ondanks een ondertal situatie enige opgelegde kansen. Een kopbal van Colin van den Berg na een vrije trap van Jeroen van Dam eindigde op de lat en Mark Stam mocht vanaf de middenlijn vrij oprukken richting het CWO-doel. Hij passeerde weliswaar nog de uitgekomen doelman Godijn, maar manoeuvreerde zich in een te moeilijke situatie om doeltreffend af te ronden. Nadat in de 80e minuut ook CWO-er Talha Koc na zijn tweede gele kaart voortijdig mocht gaan douchen was het weer 10 tegen 10 en nam Strijen alle risico’s om te proberen er minimaal een gelijkspel uit te slepen. Het was echter CWO’s invaller Marleyson Mejia die in de laatste minuut de ver uit zijn doel gekomen keeper Natoe dos Santos verraste en de 1-3 eindstand aantekende.

Strijen gaat enkele zware weken tegemoet, n.l. 3 uitwedstrijden tegen resp. Berkel, Zuidland en SSS en zal het afwachten zijn of de jonkies van Geert Meijer het goede begin van de competitie kunnen handhaven om niet echt in de problemen te komen.