WDP tekent overeenkomst met Bedrijvenpark Hoeksche Waard voor ontwikkeling nieuw bedrijfspand NewCorp

779
Mariëtta van Wijk (WDP) en Gert-Jan Metselaar (Bedrijvenpark Hoeksche Waard) 
Mariëtta van Wijk (WDP) en Gert-Jan Metselaar (Bedrijvenpark Hoeksche Waard)

HEINENOORD – Mariëtta van Wijk (directeur Business & Legal WDP) en Gert-Jan Metselaar (directeur Bedrijvenpark Hoeksche Waard) hebben het grondcontract ondertekend voor een kavel van 30.000 m2.

In opdracht van WDP ( logistiek vastgoedspecialist) gaat Hercuton op dit kavel een distributiecentrum met kantoor- en buitenruimte ontwikkelen voor o.a. NewCorp Logistics. ‘Wij zijn erg blij met de verkoop van dit grote perceel aan WDP. Het bedrijvenpark is bedoeld om grote bedrijven naar de Hoeksche Waard te halen of hier te behouden. Door de verhuizing van NewCorp van de Boonsweg naar het bedrijvenpark behouden we werkgelegenheid voor de Hoeksche Waard.’, aldus Gert-Jan Metselaar. ‘Op het bedrijvenpark kunnen we het bedrijfspand ontwikkelen dat we nodig hebben om onze internationale klanten goed te kunnen ondersteunen. Met deze verhuizing gaan we er niet alleen als bedrijf op vooruit, maar verwachten we zeker 50 extra banen te creëren.’, aldus Jasper van Luik (directeur NewCorp Logistics) 

Het distributiecentrum

WDP ontwikkelt op Bedrijvenpark Hoeksche Waard een distributiecentrum voor o.a. NewCorp Logistics. Het centrum bestaat uit een bedrijfshal van circa 20.000 m2 met mezzanine, kantoorruimte en buitenterrein. De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een perceel van 30.000 m2. De nieuwbouw is voorzien van een VAL-ruimte en 21 docks. Het pand is opgebouwd vanuit een stalen constructie met een betonnen plint en stalen sandwichpanelen. Opvallend is het feit dat het distributiecentrum zich in het midden bevindt met aan weerzijden kantoorruimten. Het ontwerp is afkomstig van Hercuton, die het project bouwt en volledig turnkey zal opleveren. 

Bedrijvenpark Hoeksche Waard 

Bedrijvenpark Hoeksche Waard is een gemengd bedrijventerrein in Heinenoord (gemeente Binnenmaas). Het bedrijvenpark is strategisch gelegen met het oog op Rotterdam en Antwerpen, havens en andere belangrijke bestemmingen. Er wordt 20 hectare grond uitgegeven. Zowel kleine als grote kavels zijn op het bedrijvenpark mogelijk, de omvang van de kavel bepaalt de ondernemer zelf. Het bedrijvenpark is ideaal geschikt voor ondernemers in de sectoren transport, logistieke dienstverlening, groothandel, productie en techniek. Meer informatie vindt u op www.bedrijvenparkhw.nl

WDP 

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft ruim 3,5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over ruim 180 locaties op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Roemenië. Meer info over WDP vindt u op www.wdp.eu

NewCorp Logistics BV 

NewCorp Logistics is een van origine Oud-Beijerlands bedrijf. Het verzorgt voor haar klanten de logistiek van onder andere douanegoederen en regelt het transport naar meer dan 60 landen. NewCorp kenmerkt zich door haar professionele aanpak en flexibiliteit. Klanttevredenheid staat daarbij hoog in het vaandel. 

Na een grondige inventarisatie heeft NewCorp besloten haar nieuwe distributiecentrum van 20.000 m2 op Bedrijvenpark Hoeksche waard te gaan bouwen. De nieuwe locatie heeft het gewonnen van Rotterdam, Barendrecht, Moerdijk en Ridderkerk. Reden? De goede locatie, de beschikbaarheid van goed en betrouwbaar personeel, de positieve begeleiding van Bedrijvenpark Hoeksche Waard en de gemeente én het behouden van banen op het eiland. 

Door de realisatie van de nieuwe bedrijfslocatie verwacht NewCorp zeker 50 extra banen te creëren in Heinenoord. ‘We verhuizen minder dan 350 meter vanaf onze huidige locatie aan de Boonsweg naar een nieuw distributiecentrum met moderne faciliteiten’. Meer informatie vindt u op www.newcorplogistics.nl/nl/ 

Hercuton

Hercuton is een Design & Build organisatie gespecialiseerd in het conceptmatig realiseren van turnkey bedrijfspanden in prefab beton. Als innovatieve full service organisatie neemt Hercuton de verantwoording voor het héle bouwtraject. Van locatiekeuze, financieringsadvies en eerste schets tot en met sleutelklare oplevering en nazorg. Met haar bedrijfspanden helpt Hercuton opdrachtgevers blijvend op voorsprong. Op het gebied van duurzaamheid, kostenbesparing, efficiency, onderhoud, uitstraling én waardebehoud. Meer informatie vindt u op www.hercuton.nl

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.