De Week van het Geld

190
‘s-Gravendeel – Deze week is het de Week van het Geld Het is goed dat kinderen al op de basisschool leren omgaan met geld. Speciaal hiervoor is door de Nederlandse Vereniging van Banken het gastlesprogramma Bank voor de Klas ontwikkeld.
 
Er worden deze week meer dan 4000 gastlessen gegeven door medewerkers van o.a. banken en verzekeraars.Op cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel waren medewerkers van de Rabobank te gast in de groepen 7 en 8. Ook worden er later lessen verzorgd in de groepen 6 door medewerkers van de Regiobank.
 
De medewerkers waren quizmasters in het educatieve spel Cash Quiz waarbij de leerlingen in teams tegen elkaar streden en vragen moesten beantwoorden over omgaan met geld.
Er waren hele praktische vragen over hoeveel kleedgeld een middelbare scholier gemiddeld krijgt bijvoorbeeld. Maar ook lastigere vragen: wat betekent rood staan; wat is ‘shouldering’ of wat is betalen met Ideal?De winnaars kregen een geld gum en iedereen ontving na afloop een spaarblik.
 
Foto: W.Vergeer

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.